Microsoft ziet versnelling in cloudgroei tijdens afgelopen kwartaal

microsoft

Microsoft overtreft de verwachtingen voor het eerste kwartaal van dit jaar met een stevige groei. Vooral Azure doet het erg goed.

Microsoft profiteert van de grote wereldwijde digitalisering ten gevolge van de pandemie. Het bedrijf tekent een wist van 15,5 miljard dollar op voor het eerste kwartaal van dit jaar (het derde kwartaal in het eigen fiscaal jaar): 19 procent meer dan een jaar eerder.

Snelle groei

Vooral de cloud doet het goed. Voor zijn zakelijke cloudportfolio (waartoe ook Microsoft 365 behoort) ziet Microsoft een omzetstijging tot 17,7 miljard dollar: 33 procent meer dan een jaar eerder. Azure zelf doet het nog beter met een omzetstijging van 50 procent.

Daarmee blijft Microsoft niet alleen groeien, het tempo van de groei in het cloudaanbod van Redmond lijkt bovendien jaar na jaar toe te nemen. De cijfers staan in contrast met de claim van Google, dat zelf zegt het snelst te groeien. De cloudreuzen rekenen allemaal verschillende zaken tot hun cloudportfolio, waardoor een rechtstreekse vergelijking moeilijk is.

Microsoft groeit het traagste in zijn Office-aanbod voor consumenten, dat met vijf procent aandikt. In totaal kan het bedrijf wel prat gaan op meer dan 50 miljoen Microsoft 365-abonnees. Teams doet het erg goed en telt vandaag 145 miljoen dagelijkse actieve gebruikers. Ook Windows 10 zet zijn opmars voort. Vandaag draait het OS op 1,3 miljard maandelijks actieve pc’s.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home