Microsoft Teams blijft groeien en heeft 145 miljoen dagelijks actieve gebruikers

Microsoft Teams

Microsoft Teams blijft groeien tijdens de pandemie. Vergeleken met de laatste cijfers in oktober vorig jaar is het communicatieplatform gegroeid met 26 procent.

In oktober 2020 stond de teller nog op 115 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Het gebruik van communicatieplatformen waaronder Microsoft Teams hebben een flinke boost gekregen door de pandemie. Eind 2019 rondde het de kaap van 20 miljoen dagelijks actieve gebruikers, om daarna dat record te verpletteren eind maart 2020 met 44 miljoen gebruikers. Eind april 2020 stond de teller al op 75 miljoen dagelijkse actieve gebruikers. Vandaag mag je spreken van 145 miljoen dagelijks actieve gebruikers.

Het is echter heel moeilijk om cijfers van communicatieplatformen onderling te vergelijken, omdat iedereen ze anders rapporteert. In mei vorig jaar communiceerde Zoom dat het 300 miljoen dagelijks actieve gebruikers telt, maar dat bleek niet te kloppen. Het ging toen namelijk om 300 miljoen dagelijkse deelnemers aan videovergaderingen. Dat is een belangrijk verschil. Eén unieke gebruiker kan dagelijks aan meerdere videovergaderingen deelnemen en wordt dan meerdere keren geteld om tot het totaal van 300 miljoen dagelijkse deelnemers te komen.

lees ook

Salesforce koopt Slack: waarom is dat belangrijk?

Vergelijken met andere concurrent Google Meet is eveneens moeilijk omdat ook zij spreken van 100 miljoen dagelijkse Google Meet-deelnemers. Het gaat hier opnieuw niet om unieke gebruikers. Slack meldde eind 2019 nog 12 miljoen actieve gebruikers te hebben, maar sindsdien rapporteerde het geen nieuwe cijfers meer. Eind vorig jaar werd het chatplatform opgeslokt door Salesforce. Cisco Webex spreekt dan weer over 20 miljoen vergaderminuten waarrond het sinds eind april geen update meer gaf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home