IT-specialist Easi koopt managed service provider Direct in grote overname

Easi lijft Direct in. De overname van de managed services provider is de grootste in de geschiedenis van de IT-dienstenspecialist.

IT-bedrijf Easi koopt Direct. Dat bedrijf uit Ronse is gespecialiseerd in proactief beheer van IT-omgevingen. Direct draait een omzet van 3,7 miljoen euro en telt 25 medewerkers, die allemaal mee overstappen. Ook de directie blijft aan boord. Bovendien behoudt Direct het bestaande kantoor in Ronse.

Meer expertise

Easi heeft het met de acquisitie vooral gemunt op de expertise op het vlak van managed services. Zeker de ervaring met cloud in het algemeen en Microsoft Azure valt in de smaak. Easi wil zo zijn positie op de Belgische markt verstevigen.

lees ook

EASI kent boerenjaar in 2020 en richt vizier op Luxemburg en Nederland

Op termijn zal Easi Direct integreren maar de komende twee jaar blijft het bedrijf onafhankelijk verder werken. “Het is de bedoeling dat ze hun groeitraject voortzetten zonder inmenging van onze kant”, zegt Easi-CEO Thomas Van Eeckhout.

Grootste overname tot nu toe

Easi krijgt in totaal 75 procent van de aandelen van Direct in handen. De rest van de aandelen is voor een stuk in het bezit van medewerkers die hun deel behouden. Ook Easi voorziet mede-aandeelhoudersschap voor zijn medewerkers. Direct draait een omzet van 3,7 miljoen euro, genoeg voor Easi om de acquisitie te bestempelen als de grootste overname in de geschiedenis van het bedrijf. Vorig jaar nam Easi al ICT Architect, PIT Business en DInsights over. Hoeveel de Belgische IT-specialist precies betaalt voor de organisatie uit Ronse, weten we niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home