EASI kent boerenjaar in 2020 en richt vizier op Luxemburg en Nederland

EASI

2020 heeft EASI geen windeieren gelegd met vier overnames, 16 procent omzetgroei en 80 nieuwe werknemers. Het nieuwe CEO-duo wil het momentum gebruiken om verder uit te breiden in Luxemburg en Nederland.

Ondanks dat 2020 een coronajaar was, voelt EASI daar weinig van. In het eerste jaar sinds CEO’s Jean-François Herremans en Thomas Van Eeckhout het roer van Salvatore Curaba overnamen, werd een mooie omzetgroei van 16 procent genoteerd. De totale omzet in 2020 bedraagt 45 miljoen euro. De onzekerheid in de markt door de coronacrisis heeft EASI niet tegenhouden om haar groeiplannen te realiseren.

EASI heeft het afgelopen jaar gebruikt om haar basis te verstevigen en de expertise van het bedrijf verder uit te bouwen. Een crisis zoals deze biedt ook opportuniteiten. Zeker op vlak van HR, zegt Van Eeckhout. “In 2019 was ‘the war for talent’ nog het codewoord, maar heel wat bedrijven besloten om vanaf maart hun rekrutering te pauzeren. In totaal hebben we 80 nieuwe medewerkers aangeworven.”

Vier overnames in 2020

In totaal waren er vier overnames in 2020: ICT Architect, Helvoirt Automatisering, PIT Business en DInsights. Hiermee toont EASI dat het heel wat opportuniteiten ziet op vlak van connectiviteit, IBM power technologie en Strategy Execution Management op basis van data-analyse. Van Eeckhout: “Innovatief gebruik van technologie wapent bedrijven in deze disruptieve tijden. Daarom willen wij handelen voor hen, voor ze het idee hebben dat er actie nodig is. Dat inzicht is voor onze klanten een belangrijke toegevoegde waarde.”

lees ook

EASI en Destiny slaan handen in elkaar voor connectiviteit naar de cloud

2021 moet het jaar worden dat EASI verder uitbreidt richting het buitenland. Het wil zich sterker verankeren in Luxemburg met een bezetting van ongeveer 14 werknemers. Nederland is volgens Van Eeckhout ook een belangrijke groeimarkt voor EASI. De overname van het Nederlandse Helvoirt Automatisering vorig jaar is daarin een belangrijke eerste stap.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home