IT-specialist EASI start medewerker-aandeelhouderschap richting duurzame groei

EASI

Vanaf vandaag is 1 op 3 medewerkers binnen EASI partner van het bedrijf. Oprichter Salvatore Curaba verkoopt 20 procent van zijn aandelen aan 51 nieuwe aandeelhouders binnen EASI. Hiermee wil het op een duurzame en winstgevende manier groeien en vermijden dat het wordt verkocht aan grote internationale spelers in de toekomst.

Vandaag zijn 105 van de 308 medewerkers bij EASI aandeelhouder van het bedrijf. De beschikbare aandelen komen van EASI-oprichter Salvatore Curaba die 20 procent van zijn aantal verkoopt. Hij behoudt nog steeds 41% van de aandelen, maar wordt hierdoor wel minderheidsaandeelhouder.

CEO Thomas Van Eeckhout: “Het aandeelhouderschap zorgt niet alleen voor stabiliteit en continuïteit in ons bedrijf. Het motiveert ons allemaal om te groeien. Het bedrijf presteert beter én het model stelt ons in staat om de winst te delen met onze medewerkers. Het is dan ook logisch dat het bedrijf niet toebehoort aan één sleutelfiguur en dat ons succes niet afhangt van individuen.”

lees ook

EASI kent boerenjaar in 2020 en richt vizier op Luxemburg en Nederland

Met het aandeelhoudersmodel wil EASI op een duurzame en winstgevende manier groeien. Van Eeckhout benadrukt ook dat dit model het moeilijker maakt voor grote internationale spelers om EASI op te kopen in de toekomst. Daarnaast is aandeelhouderschap volgens hem belangrijk om jongeren te stimuleren. “Zij zijn vandaag ook niet meer op zoek naar een gewone baan. Jongeren willen deel uitmaken van een avontuur. Mede-eigenaar worden van een succesvol, groeiend bedrijf geeft hen dat perspectief en het stelt EASI in staat om zich te wapenen in de strijd om talent.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home