EASI versterkt cloudaanbod met overname ICT Architect

EASI - ICT Architect

De Leuvense clouddienstleverancier EASI kondigt de overname van ICT Architect aan. Dat bedrijf specialiseert zich in het uitwerken van complexe telecommunicatieprojecten voor internationale klanten.

De overname past binnen de strategie van EASI om zijn cloudactiviteiten verder uit te breiden. De diensten van ICT Architect worden volledig binnen het bedrijf geïntegreerd. “ICT Architect is gespecialiseerd in complexe telecommunicatieprojecten voor klanten zoals Skeyes, SES en Continental. Die nichekennis is voor ons bijzonder waardevol”, vertelt Thomas Van Eeckhout, CEO Van EASI.

Dankzij de expertise van ICT Architect kan EASI zich voortaan ook als expert positioneren op het vlak van dataconnectiviteit en proactief het beste telecomontwerp voor elke klant aan de beste voorwaarden koppelen, zo klinkt het in een persbericht. “Dataconnectiviteit is vandaag cruciaal voor elk bedrijf, de evolutie naar cloud computing heeft dit belang alleen maar versterkt”, benadruk Van Eeckhout.

Continuïteit

Het kantoor van ICT Architect in Mechelen wordt verplaatst naar de hoofdzetel van EASI in Leuven, terwijl het Luxemburgse kantoor wordt geconsolideerd binnen de Luxemburgse kantoren van EASI.

Voor de honderdtal internationale klanten van ICT Architect zou er in principe weinig mogen veranderen. “Continuïteit is een belangrijk onderdeel van de transactie”, zegt Gunther De Vleeschouwer, voormalig directeur van ICT Architect. “De eerste focus is het waarborgen van die continuïteit in de dienstverlening naar onze klanten toe.”

In oktober vorig jaar kondigde EASI ook al een samenwerking met telecomspecialist Destiny aan om een antwoord te kunnen bieden op het connectiviteitsvraagstuk van cloud computing.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home