EASI brengt data science naar de kmo met overname PIT Business en DInsights

EASI - ICT Architect

Ieder bedrijf bezit data, maar niet iedereen weet er het maximale uit te halen. Data science is een vak apart, iets wat vooral bij kmo’s zelden op de voorgrond staat. Toch kan een grondige analyse van alle data, het zogenaamde datamining, heel wat inzichten opleveren.

Data is hot, dat is al jaren zo. Iedereen weet het, maar weinigen doen er ook effectief iets mee. Heel wat kmo’s denken dat het iets is voor start-ups of grote bedrijven. EASI wil die gedachtengang nu counteren. De IT-leverancier heeft twee experts binnen data science overgenomen: PIT Business en DInsights.

De totale investering is goed voor 2 miljoen euro en opent de deuren naar een nieuw onderdeel binnen EASI: Strategy Execution Management. Hiermee wil het de data van EASI-klanten laten spreken.

Nieuwe tools

DInsights is gevestigd in Luxemburg en versterkt met drie werknemers de expertise van EASI wat betreft business intelligence. PIT Business uit Charleroi staat bekend om de ontwikkeling van SPooM-software voor een 360°-blik op de belangrijkste KPI’s van je bedrijf. Die tool wordt nu geïntegreerd in het totale aanbod van EASI-oplossingen.

EASI benadrukt dat ondernemingen vaak over enorm veel data beschikken, maar dat ze die amper gebruiken om bedrijfsdoelstellingen te halen. Ludovic Michaux, managing partner bij EASI: “Data kunnen bedrijfsleiders echt helpen om de implementatie van hun bedrijfsstrategie te optimaliseren, maar vandaag merken we dat te veel managers ten onrechte denken dat geavanceerde datamining enkel iets is voor start-ups of grote bedrijven.”

Iedereen bezit data, maar het is een kunst om te achterhalen in welke data de echte meerwaarde zit.

“Iedereen bezit data, maar het is een kunst om te achterhalen in welke data de echte meerwaarde zit voor een organisatie. Ons doel is dan ook om anderen te helpen met de implementatie van hun strategie en die nadien te optimaliseren. Zo kunnen ze zich focussen op de meeste relevante gegevens.”

EASI versterkte eerder dit jaar nog zijn cloudaanbod in België met de overname van ICT Architect. De diensten van ICT Architect werden volledig binnen het bedrijf geïntegreerd. Eind vorig jaar sloegen EASI en Destiny nog de handen in elkaar om een totaaloplossing aan te bieden. Klanten kunnen vandaag clouddiensten van EASI afnemen, waarbij Destiny de connectiviteit voorziet.

Tip: EASI neemt het Nederlandse Helvoirt Automatisering over

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home