IT automation belangrijkste opkomende trend in IT-landschap

automation iot edge

In een nieuw rapport van Spiceworks staan IoT, AI en edge computing samen met blockchain hoog op het verlanglijstje voor 2020. Op vlak van opkomende trends verwacht 41 procent van de bedrijven dat IT automation een sleutelrol zal spelen.

IoT, AI en edge computing zijn vandaag buzzwords die regelmatig terugkomen bij bedrijven. Spiceworks heeft 780 bedrijven gecontacteerd over Europa en de VS om een stand van zaken op te stellen. Uit het rapport blijkt dat grote bedrijven 10 keer sneller nieuwe technologische trends integreren vergeleken met KMO’s.

Tegen 2020 plant 86% van de grote bedrijven IoT-oplossingen te integreren. Edge computing komt op de tweede plaats met 65 procent. AI volgt op plaats drie met 64 procent van de bedrijven dat de technologie wil integreren tegen 2020.

Grote bedrijven plannen ook een verhoging van IT-budgetten in 2019 om oude infrastructuur te upgraden en nieuwe security-oplossingen te integreren. Grotere bedrijven hebben meer resources en meer mankracht om opkomende technologische trends. KMO’s verhogen IT-budgetten niet aan hetzelfde tempo. Ze wachten liever tot trends volwassen worden voordat ze hierin investeren.

Opkomende trends

Bedrijven groot en klein werken aan opkomende trends. 37 procent van de ondervraagden gebruikt vandaag IT-automation. Gigabit wifinetwerken staan tweede in de lijst met 36 procent, gevolgd door IoT-technologie met 27 procent. Tegen 2020 zouden die cijfers flink stijgen naar respectievelijk 58, 61 en 48 procent volgens Spiceworks.

KMO’s omarmen vandaag maar weinig AI (10 procent) of blockchaintechnologie (9 procent). Over alle industrieën is de financiële sector dikwijls koploper in het gebruiken van nieuwe en opkomende technologieën. Van alle technologische trends zal IT automation (41 procent) de grootste impact hebben in de toekomst. IoT-technologie en gigabit wifi (beide 30 procent) zullen ook een grote rol spelen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home