Intel voert RealSense-divisie af

Intel gaat zijn RealSense-afdeling afbouwen. De opgedane expertise moet de kerntaak van chipontwikkeling in de toekomst gaan ondersteunen.

Intel wil van zijn RealSense-divisie af. Die is gespecialiseerd in de ontwikkeling van AI-camera’s en sensors voor computerzicht. De hardware maakte het in theorie eenvoudiger voor ontwikkelaars van robots of andere toestellen om ‘ogen’ aan hun creaties toe te voegen. De camera’s ondersteunden alles van gezichtsherkenning tot navigatie.

RealSense-hardware combineerde geavanceerde camera’s met LiDAR en door Intel zelf gebouwde RealSense Vision-processors. Voor ontwikkelaars voorzag de chipbouwer SDK’s. In januari nog koppelde Intel zijn camera’s aan een neuraal netwerk voor de uitbouw van gezichtsherkenning.

Geen plaats in strategie

RealSense ontpopte zich nooit tot een populair product en had als dusdanig enkel een niche-impact. De beperkte verkoop zorgde bijgevolg niet voor een grote omzet. Onder CEO Pat Gelsinger wil Intel zich nu opnieuw volledig focussen op chipontwikkeling en RealSense past niet in dat plaatje.

Intel zal zijn beloftes aan bestaande klanten wel nakomen, maar op termijn zal de Realsense-afdeling uitdoven. De expertise gaat daarbij niet verloren. Die wordt ingezet voor de ontwikkeling van nieuwe chips. Het nieuws komt niet helemaal als een verrassing aangezien het hoofd van het RealSense-team twee weken geleden al aankondigde Intel te verlaten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home