Intel lanceert compacte LiDAR-camera

Chipreus Intel diversifieert zijn portfolio met de introductie van de RealSense LiDAR L515: een erg compacte sensor met camera, gyroscoop en nauwkeurige LiDAR aan boord. Het ding moet eenvoudige automatisering van robots in onder andere warenhuizen mogelijk maken.

Intel breidt zijn RealSense-reeks van slimme camera’s uit met de LiDAR L515. Dat ding is niet groter dan een tennisbal maar bevat een nauwkeurige sensorsuite. De hoofdfunctie is zoals de naam suggereert LiDAR. LiDAR is een scantechniek waarbij een laser en bijhorende reflectie van die laser gebruikt wordt om de omgeving te scannen en een 3D-wolk van punten te genereren. Die wolk is een relatief nauwkeurige representatie van de omgeving waarop een autonome machine zoals een zelfrijdende wagen zijn beslissingen kan baseren.

Intel mikt met de camera niet op gebruik in zelfrijdende wagens waar LiDAR populair is, maar hoopt met het toestel om fabrikanten van robots binnen onder andere retail en logistiek te overtuigen. Automatisering binnen die sector wint sterk aan belang en daar wil Intel op kapitaliseren.

Specificaties

De LiDAR-sensor heeft een bereik van 0,25 meter tot 9 meter en genereert 23 miljoen nauwkeurige dieptepixels per seconde met een diepteresolutie van 1024 x 768 aan 30 frames per seconde. Binnenin zit een ‘vision processor’ die de kwaliteit van de data verbetert door onder andere artefacten gegenereerd door beweging weg te werken.  De L515 heeft verder nog een klassieke camera en een gyroscoop aan boord. Het ding weegt amper 100 gram en verbruikt ongeveer 3,5 watt aan stroom en heeft zo slechts een beperkte impact op de batterij van een robot.

Ontwikkelaars kunnen de sensor integreren met de hulp van de RealSense SDK 2.0. Die ondersteunt een grote variëteit aan populaire talen waaronder Python, C#, Node JS, pcl en zelfs de Unreal Engine. De sensor is vanaf vandaag beschikbaar voor preorders.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home