‘Edge computing en AI nemen de helft van het IT-budget in tegen 2025’

Groei

Edge computing en AI behoren tot de snelst groeiende segmenten. Edge computing is al wijdverspreid in China en de VS, en blijkt nu ook bij Europese organisaties steeds hoger op de wenslijst te staan. Dat blijkt uit een rapport van IDC.

In het VK en Duitsland is edge computing aan een enorme opmars bezig. China en de VS blijven wel koplopers in gebruik, dat komt doordat bedrijven daar de technologie al langer inzetten. Europa sprong niet meteen op de kar, maar daar blijkt verandering in te komen. 30 procent van de Europese organisaties geeft namelijk aan de technologie in de komende twee jaar uit te rollen.

lees ook

Edge computing: noodzakelijk, maar ook bekend?

De cijfers komen uit een studie van IDC. Het onderzoeksbureau volgt de situatie van de computing-markt in de VS, Canada, Zuid-Korea, Australië, het VK, Frankrijk, Duitsland, Italië, China, India, Malaysia, Brazilië, Rusland en Zuid-Afrika, jaarlijks op.

AI voor financiële organisaties

Er is dus meer interesse voor de edge-markt en eenzelfde trend werd opgemerkt in de markt van de artificiële intelligentie (AI). Gemiddeld bleek twaalf procent van het IT-budget besteed te zijn geweest aan AI. De komende jaren zal dat budget nog flink uitbreiden volgens de verwachtingen van IDC, tot 25 procent tegen 2025.

Volgens het bureau liepen de investeringen vooral bij financiële organisaties de hoogte op: “De financiële industrie overtrof de maakindustrie in termen van de totale investering en het groeipercentage in computercapaciteit en applicaties waaraan AI en big data te pas komen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home