HTC Vive Focus Plus brengt stand-alone VR naar bedrijven

htc vive focus plus

HTC brengt zijn eerste losse VR-headset met geïntegreerde grafische chip uit voor bedrijven. De Vive Focus Plus wordt geleverd met twee bewegingscontrollers en heeft een Qualcomm Snapdragon 835 aan boord. De autonomie van de bril wordt geschat op vier uur en is vanaf midden april beschikbaar.

Wie een déjà-vu-moment ervaart: de HTC Vive Focus bestaat al langer. De stand-alone VR-headset met een Qualcomm Snapdragon 835 is al sinds vorig jaar beschikbaar in Azië voor consumenten. De opvallende blauwe bril werd geleverd met een controller die ook dienst deed als een afstandsbediening om media te consumeren of basic spelletjes te spelen. Kostprijs: 599 dollar.

HTC heeft van deze bril nu een zakelijke variant gemaakt onder de noemer Vive Focus Plus en stelt die buiten de Aziatische markt beschikbaar. De nieuwe VR-headset heeft een neutrale witte kleur en wordt met twee bewegingscontrollers geleverd die six degrees of freedom (6DOF) ondersteunen. Dankzij deze techniek hoef je geen externe sensoren meer te installeren en registreren de twee camera’s vooraan de ruimte waarin je bent en de twee controllers.

Geïntegreerde batterij

De twee controllers maken het veel interessanter voor de zakelijke markt. Zo zou je zonder pc voortaan trainingen kunnen geven waarbij je handbewegingen worden vertaald naar de virtuele wereld. De batterijduur van de VR-bril bedraagt vier uur, maar veel is afhankelijk van de grafische intensiteit van de applicaties. Uitdagende 3D-omgevingen hebben een grotere impact op de batterij vergeleken met demonstratiefilmpjes.

 

 

Naast de twee controllers krijgt de Vive Focus Plus betere fresnel lenzen om het screen door effect te verminderen. Het oledscherm heeft een resolutie van 2.880 x 1.600 pixels en een refreshrate van 75 Hz.

HTC mikt op dezelfde markt die Microsoft wil benaderen met de nieuwe HoloLens 2-headset. Bedrijven zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen, scholen of architecten kunnen handig met de VR-bril aan de slag zonder nood aan een aparte desktop of krachtige laptop die voor de rekenkracht zorgt.

De HTC Vive Focus Plus is beschikbaar vanaf midden april en kost 799 dollar. De bril is beschikbaar in 25 landen. Voorlopig is er nog geen bevestiging of België en Nederland in de lijst staan. Europrijzen zijn vooralsnog niet bekend.

Gerelateerd: Eerste indruk: Microsofts HoloLens 2 is klaar voor het echte werk

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home