Meta presenteert Quest 3 VR-bril, beschikbaar in de herfst

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 is duurder dan zijn voorganger, maar heeft nu kleurencamera’s om in AR te werken.

Net voor Apple met alle aandacht gaat lopen op WWDC volgende week rond een potentiële VR-bril, toont Meta de nieuwe Quest 3 aan het brede publiek. Vergeleken met zijn voorganger is de bril tot 40 procent dunner en zit er de nieuwste Qualcomm-chip in voor VR-brillen die dubbel zoveel GPU-kracht heeft dan de Quest 2.

De belangrijkste verandering vind je vooraan met drie opvallende ovalen die vol met camera’s en sensoren zitten. Een VR-bril sluit je traditioneel af van de wereld, maar de Meta Quest 3 kan die omgeving toch laten zien via kleurencamera’s. Het resultaat is een AR-effect in een VR-bril. Het combineert die technologie ook met een hogere resolutie per oog om meer realisme na te streven.

De set wordt afgewerkt met nieuwe controllers die de traditionele cirkel met sensoren vervangt door een mooiere, geïntegreerde oplossing. Binnen elke controller zit haptische feedback om het realisme te verhogen. Je kan ook als je wil je eigen handen gebruiken voor de bediening, als de applicatie dat ondersteunt. De camera’s vooraan kunnen elke beweging detecteren.

Elke applicatie die je vandaag al hebt gekocht of gebruikt binnen de Quest of Quest 2, is automatisch ook compatibel met de Meta Quest 3. Het kan wel zijn dat toekomstige apps enkel compatibel zijn met de nieuwste versie omdat die de hogere rekenkracht vereisen die in de VR-bril zit.

De Meta Quest 3 wordt in de herfst van dit jaar verwacht en heeft een adviesprijs van 569,99 euro. Een specifieke lanceringsdatum wordt later dit jaar bekend gemaakt, mogelijk op de Meta Connect-conferentie na de zomer.

lees ook

Werken in de metaverse: Meta Quest Pro richt zich op professioneel gebruik

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home