Lightroom en Firefly AI komen naar Apple Vision Pro 

Adobe brengt Lightroom en Firefly AI naar de Apple Vision Pro. De VR-bril lijkt steeds meer in de richting van de creatieve sector te kijken.  

Eerder deze maand bracht Microsoft zijn 365-producten al naar de Vision Pro. Nu kondigde Adobe aan dat Lightroom en Firefly AI ook beschikbaar zullen zijn op Apple’s VR-bril. De Apple Vision Pro is een VR-bril waarmee je een volledig andere wereld kan beleven, uitgerust van camera’s met een hoge resolutie om die AR-ervaring mogelijk te maken. De software van Firefly AI is zo gemaakt dat het naadloos aansluit bij het visionOS-systeem. De gegenereerde afbeeldingen uit de tekst-naar-afbeelding-tool kunnen nu in de virtuele wereld geplaatst worden.  

VisionOS-systeem

Firefly AI, de tekst-naar-afbeelding-tool van Adobe zal beschikbaar zijn als een native app, net zoals Lightroom AI dat reeds geïntroduceerd werd tijdens de lancering van de VR-bril. Het gebruik van Firefly AI zou volledig op maat van het visionOS-systeem gemaakt zijn. Bij de webgebaseerde Firefly AI krijgen gebruikers aan de hand van een beschrijving vier voorgestelde afbeeldingen. In de versie voor de Vision Pro zullen gebruikers deze gegenereerde afbeeldingen in de ruimte kunnen plaatsen, bijvoorbeeld op een muur. De interface zou dus gelijkaardig zijn aan die van de webgebaseerde versie.  

lees ook

Adobe Lightroom-update lost een van de grootste problemen met digitale fotografie op

Adobe liet bovendien mogelijkheden vallen over “omhullende panorama’s, 360-graden-omgevingen en meer” in Firefly AI, al zijn hier nog geen details over bekend. Adobe’s omarming van Apple Silicon maakt dat de VR-bril steeds meer een interessante tool wordt voor de creatieve sector, al blijft de bril een erg duur nicheproduct dat voorlopig niet bij ons verkrijgbaar is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home