HPE en Continental omarmen blockchain voor extra services

HPE logo

Op Mobile World Congress in Barcelona heeft HPE een samenwerking met Continental aangekondigd. Beide partijen kondigen een nieuw handelsplatform voor voertuigdata aan waarbij partijen geld kunnen verdienen aan hun data. Blockchaintechnologie zorgt voor veiligheid, transparantie en efficiëntie.

Silo’s over diverse industrieën moeten worden gesloopt om met meerdere partijen samen te werken volgens HPE. Heel wat bestaande digitale ecosystemen laten het delen van data toe, gebaseerd op een middleman model. Platformeigenaars staan centraal en coördineren de dataflow en bijhorende financiële modellen.

HPE en Continental werken nu aan een decentrale architectuur gebaseerd op blockchaintechnologie. Autofabrikanten bewaren hun data klassiek in eigen datacenters en streamen enkel specifieke data na aankoop direct tot de klant. Deze aanpak zorgt voor datasoevereiniteit naar alle deelnemers in het ecosysteem.

HPE Pointnext

Het data-monetization platform zorgt ervoor dat autobouwers en andere partners data met elkaar kunnen wisselen. Dat kan enkel wanneer de klant zelf daar goedkeuring over geeft. HPE en Continental nemen data privacy heel ernstig en voorziet eenvoudige opt-in en opt-out systemen.

Het nieuwe platform werd nieuw ontwikkeld door HPE Pointnext en Continental Interior Devision. In de loop van 2019 wordt het platform in gebruik genomen. Beide partijen zullen extra diensten beschikbaar stellen om de handel in data te faciliteren. De interface biedt compatibiliteit over meerdere ecosystemen (centraal als decentraal).

Gerelateerd: Lees al het nieuws vanop Mobile World Congress in Barcelona

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home