HPE legt virtualisatielaag op Private Cloud

hpe discover 2024

HPE breidt het Private Cloud-portfolio uit met capaciteiten voor virtualisatie. Volgens het bedrijf geen poging om misnoegde klanten af te snoepen van VMware.

Tijdens HPE Discover is AI het hoofdthema, maar het bedrijf wil zijn hybride cloud-aanbod ook op andere manieren uitbreiden. HPE kondigt een nieuw virtualisatieaanbod aan, dat volledig zal worden geïntegreerd in de Private Cloud. Het aanbod steunt op opensource kernel-gebaseerde virtuele machines en koppelt die aan HPE’s orkestratiesoftware.

lees ook

HPE en Nvidia verwelkomen liefdeskind Private Cloud AI

De virtualisatieclusters worden beheerd via een controlepaneel dat via de cloud beschikbaar is. Hierdoor moeten geen resources worden vrijgehouden voor on-prembeheer, zegt HPE. De clusters blijven wel beschikbaar als ze zouden worden losgekoppeld van de cloud.

VMware

Bij aankondigingen over virtualisatie is een bruggetje naar VMware snel gelegd. Het is geen geheim meer dat de overname door Broadcom voor heel wat wrevel zorgt tussen VMware en zijn (kleinere) klanten, die hun licentiekosten drastisch zien stijgen. Het is echter niet de bedoeling van HPE om klanten te ronselen bij VMware, benadrukken Hang Tan en Fidelma Russo, die de Hybride Cloud-activiteiten van het bedrijf aansturen. Tijdens een persconferentie worden vragen over VMware zeer zorgvuldig beantwoord.

“De bedoeling van dit virtualisatieaanbod is om klanten een extra optie te geven”, zegt Hang Tan in een interview met ITdaily. “We willen in GreenLake een open ecosysteem aanbieden waarbij klanten de producten kunnen ontdekken die hen het meeste waarde aanbieden. Het is geen ‘take it all or leave’-principe.”

Het virtualisatieaanbod zal vanaf het najaar breder beschikbaar komen. Details over licentiekosten worden niet gedeeld. Als die significant lager zijn, zullen klanten die niet meer tevreden zijn bij VMware toch met een loensend oog richting HPE kijken. HPE zet de deuren van GreenLake open voor VMware en dat zal ook met dit aanbod zo blijven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home