HPE en Nvidia verwelkomen liefdeskind Private Cloud AI

hpe nvidia private cloud ai

HPE kondigt tijdens Discover het Private Cloud AI-aanbod aan, samen ontworpen met Nvidia. In Private Cloud moet het beste wat beide bedrijven te bieden hebben tot één geheel samenkomen.

Ook tijdens HPE Discover is Nvidia de eregast. HPE CEO Antonio Neri en Jensen Huang pakken de Sphere in Las Vegas helemaal in. Iedere leverancier die competitief wil zijn in de AI-industrie ziet zich genoodzaakt bij Nvidia aan te kloppen en ook HPE verbindt zich graag met de GPU-specialst. Tijdens de keynote kondigen HPE en Nvidia samen een nieuw gezamenlijk aanbod aan: Private Cloud AI.

lees ook

Nvidia CEO Jensen Huang als god in Taiwan

Nadat de huwelijksgeloften vernieuwd werden tijdens het Discover-evenement eind 2023, verwelkomen HPE en Nvidia nu met Private Cloud AI ook hun jongste liefdeskind. “Generatieve AI heeft een enorm potentieel voor bedrijfstransformatie. Maar de complexiteit van gefragmenteerde AI-technologie bevat te veel risico’s en barrières die het meest waardevolle bezit van een bedrijf in gevaar kunnen brengen: de eigen gegevens”, zegt Neri.

HPE meets Nvidia

Private Cloud AI is het resultaat wat je krijgt als je het portfolio van HPE en Nvidia in een blender zou steken. HPE stopt de GPU’s van Nvidia in zijn eigen HPC-servers. Dat kan in verschillende formaten en smaken. De Cray XD670 ondersteunt tot acht H200’s, terwijl in een ProLiant DL384 of DL380a plaats is voor acht GH200’s. Er zijn in totaal vier verschillende configuraties beschikbaar, van ‘small’ tot ‘extra large’.

Hardware is maar één aspect waar HPE en Nvidia elkaar ontmoeten. De Private Cloud AI omarmt ook de software van Nvidia voor optimale GPU-prestaties. De basis voor de AI- en datasoftwarestack wordt gelegd door Nvidia AI Enterprise. Dat is inclusief het NIM-platform met microservices voor inferencing. HPE kruidt het Nvidia-platform vervolgens met het eigen GreenLake-portfolio. GreenLake for File Storage is gecertificeerd om intensieve workloads op Nvidia-hardware te ondersteunen.

HPE ObsRamp krijgt de verantwoordelijkheid om een oogje in het zeil te houden. HPE haakt het observability-platform aan de hardware en software van Nvidia om IT-beheerders inzichten te geven om afwijkingen te identificeren in AI-infrastructuur en -workloads. Om die inzichten behapbaar te maken, krijgt ObsRamp zijn eigen copiloot. Zo proberen HPE en Nvidia de volledige AI-stack mee te nemen in Private Cloud AI en gebruikers de volledige controle te geven over data, beheer en beveiliging van AI-modellen.

Klaar voor de toekomst

De Private Cloud AI wordt vanaf september geleverd met volledige ondersteuning voor de Hopper-generatie van Nvidia. Maar er is ook al aan de toekomst gedacht. Het portfolio zal de komende jaren mee de overstap maken naar Nvidia’s Blackwell-, Rubin– en Vera-architectuur.

lees ook

Nvidia gebruikt AI-ingenieurs om eigen chips te ontwikkelen

HPE is ervan overtuigd met Private Cloud AI het perfecte alternatief in huis te hebben voor bedrijven die met (Gen)AI aan de slag willen, maar een duur cloudabonnement niet zien zitten en/of hun data liever in een gecontroleerde omgeving houden. “GenAI op grote schaal draaien in de publieke cloud, verbrandt in geen tijd je IT-budget. Met Private Cloud AI willen we geen referentie-architectuur maar net een bedrijfsklare oplossing bieden, zodat de last van de implementatie niet bij de klant ligt”, zegt Neil MacDonald, hoofd van de HPC-business bij HPE.

GenAI op grote schaal draaien in de publieke cloud, verbrandt in geen tijd je IT-budget.

Neil MacDonald, VP HPC & AI HPE

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home