VK start onderzoek naar deal HPE met Juniper Networks 

hpe

De geplande overname van Juniper Networks door HPE wordt onderzocht door de Britse markttoezichthouder.  

De Britse Competition and Markets Authority (CMA) is een onderzoek gestart naar de overname van Juniper Networks door Hewlett-Packard Enterprise (HPE). HPE kondigde de overname in januari aan voor een waarde van veertien miljard dollar. Met deze deal wil HPE zijn positie op de AI-markt versterken. De overname moet zich eerst nog een weg banen langs de regelgevende instanties. Zo zit de CMA in de eerste fase waarin het zal beoordelen of de deal zal resulteren in een vermindering van de concurrentie op de markt in het VK. De Britse toezichthouder heeft tot 14 augustus de tijd om te beslissen of het onderzoek wordt voortgezet.

Overname in het vizier

In januari bevestigde HPE de geplande overname van Juniper Networks. HPE kijkt voornamelijk met grote interesse naar Juniper’s Mist AI, waarmee het de toegang tot draadloze netwerken kan verbeteren. Bovendien haalt ook Juniper Networks voordeel uit deze samenwerking, aangezien het zijn omzet vorig jaar zag dalen. HPE zou hier mogelijk een reddingslijn kunnen bieden. De CEO van Juniper, Rami Rahim, blijft na de overname baas van de toekomstige HPE-netwerkdivisie.  

lees ook

HPE bevestigt overname Juniper Networks voor 14 miljard dollar

HPE verwacht de overname rond te hebben in 2025. Een deal van dergelijke omvang trekt de aandacht van regelgevende instanties, zoals in dit geval alvast de CMA. Momenteel nodigt de Britse toezichthouder relevante belanghebbenden uit om commentaar te geven voor 3 juli. Nadien heeft de CMA tot 14 augustus de tijd om te beslissen of het onderzoek wordt voortgezet naar een formeel “fase 2-onderzoek”.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home