Eigenaars van HP-printers kunnen vergoeding claimen voor zaak Dynamic Security

hp officejet pro 7720 2

Test Aankoop is tot een akkoord gekomen met HP in de zaak rond Dynamic Security. HP betaalt in totaal 1,5 miljoen dollar aan de getroffen consumenten.

Kopers van verschillende HP-printers zouden onvoldoende ingelicht zijn geweest over Dynamic Security. De dienst zorgt ervoor dat printers stoppen met werken bij gebruik van inktpatronen van een andere fabrikant.

Het gebrek aan informatie leidde tot een rechtszaak tussen HP en Euroconsumers, een clusterorganisatie van consumentenorganisaties. Nu gooien beide partijen het op een schikking, waardoor getroffen consumenten tot vijftig euro ontvangen. Een hogere schadevergoeding krijgen consumenten die aantoonbaar hogere verliezen hebben gedraaid door de situatie.

Voorwaarden

Onder de schikking kunnen consumenten een vergoeding eisen, indien zij ten eerste tussen één september 2016 en 17 november 2020 in het bezit waren van een HP-printer. Daarnaast moet het gaan om een specifieke printer uit deze lijst:

Tot slot moet de HP-printer een printonderbreking hebben gehad terwijl een werkende inktcartridge van een ander merk werd gebruikt.

lees ook

Dalende pc-verkoop weegt op omzet HP

België vertegenwoordigd

Binnen Euroconsumers wordt België vertegenwoordigd door Test Aankoop. Nu kunnen dus ook getroffen Belgische consumenten een schadevergoeding claimen. In de organisatie worden verder nog consumenten van Italië, Spanje en Portugal vertegenwoordigd.

Om aanspraak te maken op een geldsom, moeten consumenten uiterlijk op 31 maart 2023 een ingevuld claimformulier indienen. Als Belgische consument doe je dat hier

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home