HP wil ook papier leveren bij instant ink-abonnement

HP Instant Ink

HP onderzoekt of het zijn instant ink-abonnement kan uitbreiden met papierleveringen. Er vinden momenteel tests plaats, maar details zijn schaars.

HP wil de dienstverlening in zijn instant ink-abonnementen uitbreiden. De printerboer onderzoekt in een pilootproject of het interessant is om naast inkt ook proactief papier te leveren aan klanten.

Instant Ink

Instant Ink is een abonnementsdienst voor inkt waar kmo’s en consumenten gebruik van kunnen maken. De dienst koppelt een slimme printer aan een maandelijkse kost voor een bepaald printvolume. Zo betaal je bijvoorbeeld 3,99 euro per maand om 50 pagina’s af te printen en kan je tot 150 bladzijden meenemen. Print je meer, dan betaal je bij.

In ruil voor het maandelijkse bedrag bestelt je printer proactief inkt bij HP, die dan bij je thuis geleverd wordt nog voor je een cartridge moet vervangen. Bij de inkt hoort ook een zakje voor een gratis retourzending van gebruikte inktpatronen voor recyclage.

Win win

Het idee achter de dienst is dubbel: de klant krijgt de garantie dat zijn of haar printer altijd klaar is om te printen en nooit zonder inkt komt te zitten, en HP zorgt er via een voorspelbaar maandelijks inkomen voor dat gebruikers na de aankoop van de printer geld blijven spenderen aan de eigen inkt. Het aanbod moet het verlies compenseren waarbij klanten een goedkope printer kopen die HP niets oplevert, om daar vervolgens goedkope inkt van derden in te stoppen.

lees ook

HP Instant Ink review: tijd voor een printabonnement?

Instant Ink heeft echter een beperking: als het idee is dat de klant altijd alles in huis heeft om te printen, dan hoort daar ook papier bij. HP onderzoekt in zijn testproject of het interessant is om papierleveringen in het aanbod te stoppen. Zo zou de printer vervangpagina’s kunnen bestellen voor gedrukte bladzijden.

HP hoopt dat de uitbreiding van de Instant Ink-diensten de marge per klant zal verhogen. Dat is nodig, aangezien printen een alsmaar minder populaire bezigheid wordt. Waar de test plaatsvindt en waar het papier vandaan komt, weten we niet. Het is evenmin duidelijk welke meerprijs HP zou vragen voor de levering van het papier. HP probeert zoveel mogelijk klanten in een abonnementsformule te strikken en lanceerde daarvoor eerder HP+, al komt die dienst wel met een addertje onder het gras.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home