Google verkoopt Domains aan Squarespace

Google is Google Domains beu. Squarespace heeft de hosting-oplossing gekocht en gaat ze op termijn helemaal in de eigen diensten integreren.

Google blijft trouw aan tradities en stopt uit het niets met een nieuwe succesvolle eigen dienst. Deze keer komt Google Domains op het schavot terecht. Zonder enige waarschuwing stoot Google de dienst af. Domains komt echter niet in de vuilbak terecht: Amerikaanse hosting-gigant Squarespace neemt de klanten over.

Oplossing

Google Domains is een eenvoudige dienst waarmee klanten snel met hun eigen webdomein aan de slag kunnen gaan. Tien miljoen domeinen geregistreerd via Google Domains gaan nu naar Squarespace. Die hostingprovider zal zich zeker twaalf maanden lang aan afgesproken prijzen houden. Voor bestaande klanten blijft facturatie bovendien nog even via de gebruikelijke kanalen lopen.

Op termijn gaat Squarespace alle Domains-klanten wel opslokken. Facturatie zal dan via die hostingprovider lopen en dat aan de tarieven van Squarespace.

Massamoordenaar

Google schrikt er niet voor terug om diensten zonder veel waarschuwing stop te zetten. In maart moest de Grashopper-app er nog aan geloven. Later volgde Google Glass voor bedrijven. Het einde van de professionele Google Plus-variant Google Currents werd in april aangekondigd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home