Google Glass stopt er nu ook mee voor bedrijven

Google Glass Enterprise Edition

De Google Glass Enterprise Edition 2 houdt op met bestaan. De slimme brillen blijven nog werken, maar ontvangen niet langer software-updates.

Google Glass heeft er een hobbelig parcours op zitten. Na een snelle piek in commercieel succes kelderde het product onmiddellijk. De consumentenvariant werd in 2015 van de markt gehaald, maar voor bedrijven bleef de zoekgigant zich engageren.

Na een update in 2021 om Google Glass compatibel te maken Google Workspace, wordt nu beslist om de stekker er volledig uit te trekken. Dat is opvallend omdat de Google Glass Enterprise Edition 2 nog maar drie jaar oud is. Bij de lancering zag de zoekgigant veel toekomst in Google Glass voor eerstelijnwerkers om virtueel hun beeld te streamen naar andere deelnemers voor real-time samenwerking, om problemen op te lossen of om deelnemers te trainen.

De officiële ondersteuningspagina van Google Glass maakt nu bekend dat de verkoop van de slimme bril sinds 15 maart 2023 werd gestaakt en dat bestaande klanten nog ondersteuning genieten tot 15 september. Google benadrukt dat de bril geen software-updates meer zal ontvangen. Het gaat enkel om algemene ondersteuning tot september.

Slimme bril blijft (tijdelijk) werken

Na de deadline blijft Google Glass werken volgens de zoekgigant. Externe ontwikkelaars kunnen nog steeds hun applicaties updaten om zakelijke toepassingen te blijven gebruiken. Enkel de ‘Meet on Glass’-app krijgt geen garantie mee dat die na 15 september 2023 nog zal werken. Met deze toepassing kan je via Google Meet videobellen binnen Google Workspace.

De schrapping van het Google Glass-project is een nieuw grafsteen op het befaamde Google-kerkhof. De timing valt bovendien ongelukkig nadat het net extra engagement toonde eind vorig jaar met een nieuwe Google Glass Companion-app op Pixel-telefoons van de zoekgigant. Midden jaar toonde het nog een live AR-vertaalfunctie op de bril tijdens Google I/O.

lees ook

Google Workspace verhoogt elke formule fors in prijs

Wie destijds 999 dollar investeerde in een Google Glass Enterprise Edition 2, weet dat het product stilaan richting de eeuwige jachtvelden wordt gestuurd. Je kan de bril nog blijven gebruiken, maar het lijkt ons niet meer dan logisch dat alle ondersteuning van externe partijen wegvalt nu Google officieel afscheid neemt van het product.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home