Google Currents, de professionele Google Plus-variant, stopt ermee – update

Google Currents

Op 5 juli 2023 houdt de dienst definitief op met bestaan, maar bepaalde functies die vandaag amper worden gebruikt zijn nu al geschrapt.

Update 13/04/2023: Google heeft bekend gemaakt dat het op 5 juli Currents zal begraven op zijn gevreesde kerkhof. Gebruikers krijgen nog tot 8 augustus om hun data over te zetten.


Origineel artikel 11/02/2022: Google Currents, de professionele vervanger van Google Plus die in 2019 het levenslicht zag, sluit in 2023. Hiermee hebben we een nieuw slachtoffer op het talrijk bevolkte Google-kerkhof. Currents maakt ruimte voor Google Spaces, vergelijkbaar met een Slack-kanaal.

Volgens de zoekgigant is de sluiting van Currents belangrijk omdat het gebruikers niet wil afzonderen in aparte silo’s. Chat en Spaces worden binnenkort een prominent onderdeel binnen Gmail in een grondige redesign.

Google meldt dat Currents in 2023 wordt uitgeschakeld, maar een aantal functies die amper worden gebruikt verdwijnen nu al in de loop van Q1 2022. Alle functies die verdwijnen kan je hier terugvinden.

Wist jij niet dat Google Currents een ding was? Je bent niet alleen, de dienst werd amper gepromoot door Google en wordt daarom ook niet geheel onverwacht naar de eeuwige jachtvelden gestuurd. Als zakelijke overblijver van het gefaalde Google Plus sociale netwerk voelde het vanaf dag één aan als een verplicht nummer van de zoekgigant om professionele data ergens naartoe te migreren. Daar komt nu in de loop van 2023 een einde aan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home