Fujitsu en SettleMint sluiten overeenkomst om blockchaintechnologie boost te geven

Blockchain

Het Japanse bedrijf investeert met dochteronderneming Ventures in SettleMint om de digitale transformatie via blockchain te versnellen.

SettleMint is een Leuvens bedrijf dat met Mint middleware maakt voor blockchaintoepassingen. Het is een softwarelaag waarmee organisaties de technologie snel kunnen integreren in bestaande applicaties. SettleMint en Fujitsu besloten samen te werken om de ontwikkeling en promotie van use cases te versnellen. Op die manier willen ze maatschappelijke uitdagingen aangaan en oplossing via innovatie.

Low-code blockchainplatform

Fujitsu is van plan om het low-code blockchainplatform van SettleMint in te zetten voor haar klanten in Japan en de rest van de wereld. De toepassing zal onderdeel uitmaken van het oplossingenportfolio van Fujitsu’s Uvance Digital Shift. Langs de andere kant levert het Japanse techbedrijf professionele diensten aan klanten van SettleMint om nieuwe systemen te ontwikkelen. Fujitsu zal ook bestaande systemen moderniseren.

“Ons doel bij SettleMint is om de blockchaintechnologie sneller te introduceren bij elke organisatie die dat wil, waardoor ze grenzeloos kan innoveren”, zegt Matthew Van Niekerk, oprichter en CEO van SettleMint. “Via Fujitsu kunnen we een groter publiek bereiken en kunnen we onze klanten een nog grotere meerwaarde bieden.”

Use cases

Beide bedrijven slaan ook de handen in elkaar om gezamenlijke use cases technologische roadmaps en oplossingen te bieden. Daartoe behoren onder andere traceerbaarheidsoplossingen, de veilige verwerking van vertrouwde gegevens, analyses en gegevenstransparantie via de blockchaintechnologie.

“Met de performante low-code ontwikkelomgeving van SettleMint kunnen we snel en eenvoudig blockchaintoepassingen ontwerpen, lanceren, integreren en monitoren”, aldus Frederik De Beuck, hoofd Track&Trust bij Fujitsu. “De twee teams hebben eerder al samengewerkt, bijvoorbeeld aan het 100% Transparency-project voor AB InBev. De manier van werken en de cocreatiementaliteit op vlak van technologie en business is gewoon een succesrecept.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home