Blockchainspecialist SettleMint krijgt VLAIO-beurs van 1,5 miljoen euro

Settlemint

De Leuvense blockchainspecialist  SettleMint heeft een onderzoeksbeurs van 1,591 miljoen euro ontvangen van Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Het geld zal worden geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van zijn gedistribueerde middleware Mint. 

Mint is een middleware voor blockchaintoepassingen. Het biedt een softwarelaag waarmee organisaties blockchaintechnologie snel kunnen integreren in bestaande applicaties en lagacy back-endsystemen. Techzine sprak met SettleMint op het afgelopen Mobile World Congress in Barcelona eerder dit jaar, waar we meer te horen kregen over de concrete toepassingen van Mint.

SettleMint zal de subsidie van VLAIO gebruiken om zijn Mint-middleware verder te ontwikkelen. Het bedrijf stelt vast dat blockchaintoepassingen bij veel organisaties in de fase van proof-of-concept blijven hangen, door een gebrek aan voldoende in-house kennis om de technologie schaalbaar te maken.

Mint is bedoeld om niet-blockchainexperts de tools in handen te geven om slimme blockchaintoepassingen te ontwikkelen en in hun business te integreren. De scale-up merkt dan ook veel enthousiasme van organisaties om met de middleware aan de slag te gaan voor verschillende toepassingen.

“SettleMint is erg blij om de steun van VLAIO te krijgen voor het verder uitbouwen van onze kerntechnologie”, zegt mede-oprichter en CEO Matthew Van Niekerk in een reactie aan Data News. “We hebben onszelf gepositioneerd als marktleider en met een versnelde ontwikkeling zullen we die positie nog jarenlang kunnen behouden.”

De VLAIO-beurs van 1,591 miljoen euro volgt op een recente Europese subsidie van 1,8 miljoen euro binnen het Horizon 2020-programma en brengt het totale investeringsbedrag in SettleMint op 3,4 miljoen euro.

Gerelateerd: SettleMint laat zien waartoe blockchain in staat is

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home