Belgische SettleMint trekt investering van 1,9 miljoen euro aan

Het Belgische SettleMint heeft een investering gekregen van KPN Ventures, de investeringspoot van de telecomoperator KPN. Samen met het Amerikaanse Medici Ventures stopt KPN 1,9 miljoen euro in SettleMint. De investering is bedoeld om het blockchain-as-a-service bedrijf verder uit te bouwen. 

SettleMint werd in 2016 opgericht door Roderik van der Veer en Matthew van Niekerk. Het bedrijf bouwt blockchainplatform-as-a-service oplossingen, waardoor het voor organisaties makkelijker en sneller wordt om blockchain toe te passen en in hun dagelijkse processen te integreren.

Met deze nieuwe investering inbegrepen, heeft SettleMint in totaal al 5,5 miljoen euro opgehaald. 

Groeiende behoefte aan blockchain-technologie

Steeds meer bedrijven experimenteren met blockchain-technologie om verschillende zaken op te lossen, waaronder supply chain management, vertrouwelijke documenten, identiteitsmanagement en betalingen. Daardoor is er een groeiende behoefte aan blockchain middleware. Deze behoefte zorgt ervoor dat bedrijven veel van de tijd en energie van hun ontwikkelaars besteden aan het bouwen van in-house blockchain expertise of het voor veel geld uitbesteden bij externe bedrijven.

“Wanneer je de voordelen erkent die deze technologie heeft voor de economie en maatschappij, heb je een morale plicht om de techniek toegankelijk te maken voor developers en de toepassing ervan te versnellen.”, vertelt Matthew van Niekerk, medeoprichter van Settlemint. “Zoals met andere geavanceerde technologieën, is het nodig om wat van de complexiteit weg te nemen. Een tool te creëren die developers graag gebruiken en die besluitvormers vertrouwen.”

Volgende stappen

Met het geld van de investering wil SettleMint verder inspelen op de verhoogde interesse in blockchain en gedistribueerde ledgers, zowel bij private als publieke ondernemingen. Voor de komende jaren verwacht het bedrijf dat de blockchain-technologie een volwaardig onderdeel gaat worden van it-infrastructuren en -architecturen. Deze shift zorgt voor meer efficiëntie, transparantie en veiligheid. 

Naar eigen zeggen heeft SettleMint al ruim dertig use cases ontwikkeld voor de publieke en private sector. Verschillende hiervan hebben het lab zelfs al achter zich gelaten en zijn al in productie. Hieronder vallen onder andere EnergyMint, een peer-to-peer transactie netwerk voor energiemarkten en een proof-of-concept met Standard Chartered voor de tokenization van de beveiliging voor financiële markten in Azië, Afrika en het Midden Oosten. 

Lees ook: SettleMint laat zien waartoe blockchain in staat is, over hoe SettleMint blockchaintechnologie duurzaam wil inzetten en de hype voorbij gaat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home