Europese goedkeuring Arm-overname door Nvidia loopt vertraging op

Het ziet er steeds meer naar uit dat Nvidia en Arm rekening moeten houden met vertragingen voor de voorgestelde overname. In Europa moet het goedkeuringsproces nog beginnen.

Nvidia heeft nog steeds niet de nodige documenten overgemaakt aan de Europese Commissie in verband met zijn acquisitie van Arm. Dat wil zeggen dat Europa het goedkeuringsproces nog moet beginnen. De Commissie start vandaag haar jaarlijkse vakantie, zodat het proces naar alle waarschijnlijkheid niet voor september kan starten.

Nvidia hoopte om de overname rond te krijgen tegen maart 2022 maar die deadline wordt krap. Wanneer de EU de nodige gegevens krijgt om zich over de overname te buigen, zal het vermoedelijk nog een half jaar of langer duren om tot een beslissing te komen. Met een beetje vertraging schiet Nvidia zo voorbij zijn deadline.

Geen vanzelfsprekende deal

Het is frappant dat het bedrijf zelf niet meer haast achter de procedures zet, aangezien een onvoorwaardelijke goedkeuring niet vanzelfsprekend is. Heel wat concurrenten van Nvidia kantten zich al tegen de deal omdat die Nvidia teveel macht zou geven. Arm verdeelt vandaag de ARM-architectuur onder licentie als onafhankelijke partij. Onder Nvidia-vleugels werken een aantal klanten plots samen met één van hun grootste concurrenten.

lees ook

Nvidia misbruikt Arm nu al met Grace-CPU volgens Arm-pionier

Wereldwijd kijken regulators nauwgezet naar de deal. In het VK worden zelfs de implicaties op de nationale veiligheid onderzocht. Het ziet er dus naar uit dat het nog even zal duren voor alles in zijn plooi valt.

De Britse krant The Telegraph weet op gezag van interne bronnen dat Arm een IPO op de beurs van New York overweegt in geval van vertragingen. Daarvoor loopt echter nog geen procedure en Arm zelf ontkent de geruchten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home