Europese Commissie onderzoekt Nvidia’s Arm-overname

arm nvidia

De Europese Commissie is gestart met een grootschalig onderzoek naar de overname van Arm door Nvidia. De commissie maakt zich voornamelijk zorgen over de toegang tot Arm IP.

De Europese Commissie laat weten dat ze een onderzoek hebben geopend naar de overname van Arm door Nvidia. De commissie maakt zich vooral zorgen over toegangsrestricties tot Arm IP, verhoogde prijzen en te weinig competitie.

Langdurig proces

Eerder al stelde de Europese Commissie een onderzoek in naar de concurrentiële gevolgen van de deal. Dat liep vanaf de start vertraging op door Nvidia, dat enkele documenten moest overmaken aan de instelling om twijfels over de overname weg te nemen. Het voorstel van Nvidia blijkt echter niet voldoende te zijn, waardoor de deal nu in een langdurig proces wordt gezogen.

Eigen profijt

Het onderzoek kijkt vooral of klanten met Arm-licenties commercieel gevoelige informatie minder snel zullen delen in concurrentie met Nvidia. Daarnaast wil de commissie graag weten of Nvidia Arm-onderzoek zal inzetten voor eigen profijt.

lees ook

Onderzoeken in verschillende landen vertragen overname van Arm door Nvidia

Restricties

“Onze analyse toont aan dat de overname van Arm kan leiden tot restricties op de toegang tot Arm IP, wat een grote impact heeft op verscheidene markten die halfgeleiders gebruiken”, zegt Margrethe Vestager, executive VP bij de Europese Commissie.

“We willen verzekeren dat Europese bedrijven de nodige toegang blijven behouden tot de technologie die nodig is om halfgeleiderproducten aan competitieve prijzen te produceren”, voegt ze er nog aan toe.

De Europese Commissie heeft nog tot 15 maart 2022 om een weloverwogen beslissing te nemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home