Europese Unie keurt overname van Nuance door Microsoft goed

Microsoft Nuance

De Europese Commissie keurt het bod van 19,7 miljard dollar goed van Microsoft om Nuance over te nemen. Enkel het Verenigd Koninkrijk moet nog zijn goedkeuring geven.

Eerder dit jaar kondigde Microsoft aan dat het spraaktechnologie-specialist Nuance voor 19,7 miljard dollar overkoopt. Nuance staat bekend om zijn Dragon spraakherkenningssoftware en heeft zijn roots in het befaamde Belgische Lernout en Hauspie.

Microsoft heeft nu de goedkeuring gekregen van de Europese Commissie om de overname voort te zetten. Volgens hen zorgt de overname niet voor concurrentiële problemen binnen de EU. In hun analyse schrijven ze dat beide partijen heel verschillende producten aanbieden en genoeg concurrentie genieten van andere partijen.

Eerder hadden de VS en Australië al hun zegen gegeven. Enkel het Verenigd Koninkrijk moet nog beslissen. Op 13 december liet de overheid weten dat het de overname onderzoekt. Publieke commentaren kunnen tot 10 januari worden ingediend. De kans is daarmee nihil geworden dat Microsoft de overname van Nuance dit jaar nog kan afronden.

De overname van Nuance is een logische zet voor Microsoft dat actief is binnen de AI-markt en alles rond spraakherkenning. Beide werken sinds 2019 intensief samen om het dokters eenvoudiger te maken om data aan medische fiches toe te voegen. In 2020 volgde een samenwerking rond Microsoft Cloud for Healthcare, het eerste verticale cloudplatform gericht op healthcare providers. Eind vorig jaar is het voor dokters voortaan ook mogelijk om de software van Nuance in Microsoft Teams te gebruiken voor digitale consultaties.

lees ook

Spreken in plaats van typen: werkt spraakherkenning vandaag productiever?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home