Microsoft Teams voegt spraakherkenning toe met Nuance DAX

nuance dax Teams
-

Microsoft brengt Dragon Ambient eXperience (DAX) naar Microsoft Teams. De integratie maakt het efficiënter voor dokters om virtuele consultaties te doen. Zij kunnen voortaan focussen op de patiënt terwijl de AI alle details van de virtuele visite in een klinisch document giet.

Nuance DAX is de opvolger van het Dragon NaturallySpeaking en zorgt ervoor dat spraak wordt omgezet in tekst. Nuance Dragon Medical, de medische tak van de software, wordt vandaag door 550.000 dokters wereldwijd gebruikt. Het helpt hen om meer patiënten te zien en volgens Nuance vermindert de tijd om een klinisch document op te stellen met 50 tot 75 procent.

Door Nuance DAX nu te integreren in Microsoft Teams, kunnen dokters de spraakherkenning gebruiken om die documenten sneller te genereren na virtuele visites.

Microsoft Azure

Nuance DAX draait op Microsoft Azure, wat de integratie met Teams logisch maakt. Omdat het om gevoelige patiëntgegevens gaat, is het platform conform HITECH Act, HIPAA en HITRUST CSF. Nagenoeg alle on-premises interne infrastructuur van Nuance werd onlangs gemigreerd naar Microsoft Azure, met Office 365-abonnementen voor de 8.500 werknemers van Nuance.

De synergie tussen beide bedrijven opent heel wat perspectieven voor dokters om beter en vooral efficiënter consultaties op afstand te doen. Tijdens Microsoft Ignite van 22/09 tot 24/09 toont Nuance de nieuwe technologie. Wie meer informatie wenst, kan hier terecht.

Tip: Microsoft Teams voegt belangrijke nieuwe functie toe

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home