Amerikaanse SEC keurt miljardenovername Nuance door Microsoft goed

nuance

De Amerikaanse SEC heeft alvast geen bezwaar tegen de overname van spraaktechnologiespecialist Nuance door Microsoft. De twee kondigden de acquisitieplannen in april aan.

Microsoft wil Nuance overnemen voor 19,7 miljard dollar. Dat maakten de twee bedrijven midden april al bekend. De grote overname hangt af van de goedkeuring van regulators wereldwijd. Zeker het zegje van de grote Amerikaanse beurswaakhond SEC is van belang. De SEC laat nu weten dat het geen graten ziet in de acquisitie. Daarmee nemen Nuance en Microsoft een belangrijke horde. De deal is echter nog niet rond: ook andere instanties moeten nog groen licht geven. Microsoft hoopt de overname eind dit jaar te finaliseren.

Grote overname

De overname van Nuance is de op één na grootste in de geschiedenis van Microsoft. Enkel voor LinkedIn telde het Amerikaanse bedrijf met 26,2 miljard dollar in 2016 meer geld neer. Nuance is gespecialiseerd in spraaktechnologie. Bij de consument is Nuance vooral gekend als de opvolger van Lernout en Hauspie met zijn Dragon-software, maar het bedrijf heeft ook een diepe integratie met verticale markten zoals de gezondheidszorg.

Microsoft en Nuance werken al lange tijd samen. De focus op healthcare is een andere belangrijke drijfveer voor Redmond. Microsoft plant om de technologie van Nuance verder in zijn eigen producten te integreren, maar blijft ook samenwerkingen met derden ondersteunen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home