‘Nvidia kiest Intel Foundry Services voor extra GPU-productie’

nvidia

Nvidia zou in zee gaan met Intel voor de productie van duizenden extra GPU’s nu fabrikant TSMC tegen capaciteitslimieten aanloopt.

Nvidia zou een deel van de productie van zijn GPU’s vanaf het komende jaar uitbesteden aan Intel. Dat stellen anonieme bronnen maar is nog niet bevestigd door de betrokken bedrijven. Nvidia zou de Intel Foundry Services omarmen met oog op de Foveros-packaging-technologie. Die komt het dichtst bij CoWoS van TSMC.

Eerder schreven we al dat TSMC aan de limieten van zijn CoWoS-capaciteiten zit. Klanten zoals AMD en Nvidia die erop vertrouwen voor hun chips, kunnen dus niet zoveel componenten afnemen als ze zouden willen.

CoWoS staat voor Chip-on-Wafer-on-Substrate en is een zogenaamde packaging-techniek, die betrekking heeft op de manier waarop een chip uit verschillende componenten wordt samengesteld. CoWoS brengt afzonderlijk gefabriceerde chips op een efficiënte manier samen in één geheel, met erg weinig afstand tussen de componenten. Dat heeft een direct impact op de prestaties van de totale chip. Foveros van Intel is een alternatief met weliswaar ietwat andere eigenschappen, dat toch gelijkaardige producten zou opleveren.

Valideren

Nvidia kan Intel Foundry Services niet zomaar gebruiken en moet zijn GPU-designs eerst nog valideren met de packaging-technologie van Intel. Het is nog niet duidelijk welke GPU’s Nvidia precies bij Intel wil laten maken, of hoeveel. Volgens de bronnen gaat het wel over duizenden wafers per maand, goed voor honderdduizenden chips. Dat zou een flinke boost betekenen voor Nvidia. Bovendien diversifieert het bedrijf zo zijn toeleveringsketen.

Voor Intel is de samenwerking eveneens een goede zaak. Het bedrijf wil zijn foundry-capaciteiten al langer ten dienste stellen van derden. Met Nvidia haalt Intel een potentieel belangrijke klant binnen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home