Datacentertak van Nvidia draait hogere omzet dan gamingdivisie

Nvidia A100 server

Na een kort moment in 2020 overstijgt het datacenter-aanbod nu duidelijk (definitief?) de gamingtak van Nvidia met een forse groei van 83,1 procent.

Nvidia heeft zijn kwartaalcijfers gedeeld met een stijgende omzet (+ 46,4%) jaar op jaar naar 8,29 miljard dollar en een dalend nettocijfer (- 15,4%) van 1,62 miljard dollar. Die daling komt er grotendeels omdat Nvidia een boete van 1,35 miljard dollar moest betalen voor de mislukte overname van Arm.

Wanneer we naar de hardware kijken, zien we een sterk groeiende datacenterdivisie (+ 83,1%) die 3,75 miljard omzet draaide. Hiermee steekt het de gamingtak met de GeForce-kaarten definitief voorbij. Die laatste kende maar een beperkte groei (+ 31,2%) jaar op jaar en is was afgelopen kwartaal 3,62 miljard dollar waard.

Binnen de datacenterbusiness zijn de hyperscalers en andere cloudproviders de belangrijkste groeiers met meer dan een verdubbeling (+ 105%) jaar op jaar. Deze groep is goed voor ene omzet van 2,14 miljard dollar. Andere klanten zoals academies, overheid, enterprise en andere serviceproviders stegen met 60% naar 1,61 miljard dollar omzet.

lees ook

‘Chipfabrieken zijn de nieuwe olievelden’: Von der Leyen en Gelsinger omkaderen EU-ambities

CEO verwacht blijvende sterke groei

Nvidia CEO Jensen Huang verwacht na een recordgroei dat de tweede helft van het jaar positief blijft evolueren. Enkel de netwerktak (Nvidia bezit ook Mellanox) waarschuwt Huang. “De huidige voorraad blijft beperkt ondanks de heel hoge vraag. We zijn binnen de netwerktak afhankelijk van componenten van andere vendoren.”

Voor het komende jaar heeft Nvidia nog heel wat in petto voor de datacentertak. Zo stelde het vorige week nog referentie-ontwerpen voor van Grace-servers, een superchip met 144 ARM-kernen. Daarnaast is er ook nog Hopper met de Nvidia H100 als opvolger voor de huidige Nvidia A100 die op de Ampere-architectuur draait.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home