Arm-CEO verdedigt overname door Nvidia

nvidia arm

De CEO’s van Arm en Nvidia proberen te argumenteren waarom de geplande overname wel een goed idee is, ondanks kritiek van alle kanten.

Nvidia wil Arm overnemen voor 40 miljard dollar. Het wacht momenteel op de goedkeuring van internationale marktregulatoren. De overname oogst veel kritiek, niet alleen van concurrentiewaakhonden maar ook van de talrijke Arm-klanten in de sector. Tijdens de Six Five-top proberen Nvidia-CEO Jensen Huang en Arm-CEO Simon Segars uit te leggen waarom de acquisitie wel koosjer is.

Kracht en onafhankelijkheid

Het belangrijkste argument van Segars is dat Arm de ondersteuning van Nvidia nodig heeft. De CEO ziet dat de vraag naar ARM-designs de laatste jaren extreem gestegen is. Klanten in tal van sectoren willen ARM-gebaseerde hardware en het bedrijf Arm kan die vraag volgens hem nauwelijks bijhouden. Nvidia zal Arm na de overname versterken zodat het bedrijf meer en betere designs naar meer markten kan brengen.

Hij claimt dat critici onafhankelijkheid verwarren met sterkte en innovatie. Volgens Segars zal Arm onder Nvidia meer en beter presteren, wat klanten ten goede zal komen. Hij is ervan overtuigd dat een sterk Arm-ecosysteem is wat klanten willen.

RISC-V

Segar lijkt wat dat argument betreft een beetje doof voor de reden van de werkelijke tegenkanting. Tegenstanders van de overname willen geen onafhankelijkheid of openheid omwille van de impact op het innovatietempo. Ze vrezen dat het minder zal uitmaken wat Arm precies ontwikkelt aangezien dat onder de vlag van Nvidia zal gebeuren. Nvidia is een rechtstreekse concurrent voor veel Arm-klanten. Zo denken ze dat de acquisitie minstens de concurrentiepositie van Nvidia zal versterken. Die vrees wordt geïllustreerd door de recente aankondiging van de ARM-gebaseerde Grace-cpu door Nvidia.

lees ook

Arm en Nvidia: de chipwereld zal nooit meer dezelfde zijn

De sterkte van Arm komt voor veel klanten precies van de onafhankelijkheid. Dat is de troef die hen voor Arm doet kiezen. Victor Peng, CEO van FPGA-specialist Xilinx, gaf al aan dat zijn organisatie wel eens naar de concurrerende RISC-V-architectuur kan kijken in de toekomst. Die is en blijft wel volledig onafhankelijk. Logisch: Xilinx zelf wordt overgenomen door ARM, dat een rechtstreekse concurrent is van Nvidia. Dergelijke samenwerkingen worden in de toekomst uitdagend, wat Segar ook zegt.

Goed (voor Nvidia)

Voor Arm zelf en zeker voor Nvidia is de overname wel een slimme en logische zet. We analyseerden eerder al hoe de acquisitie het potentieel heeft om de chipmarkt op de middellange termijn te hertekenen. De tandem Nvidia-Arm heeft erg veel potentieel al vermoeden we dat vooral Nvidia zelf daar de vruchten van zal plukken. Het hele gesprek tussen Huang en Segars kan je hieronder zelf bekijken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home