Apple kampt mogelijk met iPhone vraag- en productieproblemen

Apple kan dit jaar minder iPhone 13-toestellen maken dan het wil en moet tevreden zijn met 80 miljoen units. Naar volgend jaar toe bestelt de fabrikant minder componenten dan gepland, wegens teruglopende interesse.

In een rapport van Bloomberg staat dat Apple aan zijn toeleveranciers laat weten dat het minder onderdelen zal bestellen in 2022. Door het chiptekort dit jaar heeft Apple minder iPhone-modellen kunnen verkopen dan gepland. Het doel van 90 miljoen units werd al teruggebracht naar 80 miljoen. Initieel wilde de fabrikant dat tekort inhalen begin 2022, maar volgens het rapport is er minder vraag naar de nieuwe iPhone 13-modellen dan verwacht.

De iPhone 13 line-up is een eerder beperkte upgrade vergeleken met de iPhone 12 een jaar geleden. Misschien dat kopers liever door het chiptekort wachten tot een grotere update volgend jaar met de lancering van de iPhone 14 of hoe het toestel ook mag heten?

Ondanks de tegenvallende verkoop van de nieuwe iPhone, is Apple nog steeds goed op weg om een recordjaar te noteren. Analisten verwachten een klim van 6 procent, goed voor 117,9 miljard dollar.

Eerder deze week raakte bekend dat Apple aan eigen iPhone-modems werkt en niet langer afhankelijk wil zijn van Qualcomm. Apple werkt vandaag aan een 4 nanometermodem van eigen makelij. TSMC zou de chipbakker van dienst zijn, net als bij alle Apple-chips vandaag, en rekent op een beschikbaarheid in 2023.

lees ook

Apple experimenteert met meer mogelijkheden voor draadloos opladen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home