Apple experimenteert met meer mogelijkheden voor draadloos opladen

Wireless charging

Draadloos opladen werd sinds 2020 een centraal begrip binnen het iPhone-aanbod. De kaart van draadloos opladen wil de techgigant in de toekomst graag nog verder uitspelen. Wanneer de nieuwe innovaties geïntroduceerd worden, is nog niet duidelijk. Maar momenteel zou er al geëxperimenteerd worden met nieuwe mogelijkheden.

Over de oplaadmogelijkheden is de voorbije tijd al wat gediscussieerd binnen Europa. De Europese Commissie deed namelijk het voorstel om van USB-C de oplaadnorm te maken.

Dat voorstel liet ook bij Apple de bal rollen om is na te denken over de oplaadmogelijkheden van hun producten. Volgens de techgigant deed een verplichte kabel de innovatie-mogelijkheden teniet, terwijl dat net aangemoedigd moet worden.

Ondanks de felle woorden blijkt dat Apple zelf toch blijft nadenken over een betere oplaadmogelijkheid. Volgens Mark Gurman, reporter bij Bloomberg, is Apple namelijk een draadloze oplader voor meerdere toestellen aan het ontwikkelen.

Oude ideeën uit de lade halen

Draadloos opladen staat sinds de introductie van MagSafe in 2020 centraal in het model van iPhone. Daarom vormt het ook een goede mogelijkheid om op te blijven innoveren.

Het idee om een draadloze oplader op de markt te brengen om meerdere Apple-producten mee op te laden, is een concept waar Apple eerder al aan werkte. In 2017 kondigde Apple dit product namelijk al aan onder de naam AirPower. Door blijvende problemen bij de ontwikkeling, was Apple alleen genoodzaakt het idee weer op te bergen.

Volgens Gurman ziet Apple nog veel meer mogelijkheden in het spectrum van draadloos opladen. Zo wil de techgigant bijvoorbeeld in de toekomst ervoor zorgen dat een iPad een iPhone kan opladen, terwijl de iPhone dan weer AirPods kan opladen. Terwijl het meeste daarvan dan ook nog eens draadloos gebeurt.

Draadloos opladen de norm

Terwijl de Europese Commissie zich buigt over de USB-C als oplaadnorm, zijn er steeds meer geruchten dat Apple van draadloos opladen de norm wil maken. Over USB-C liet de techgigant eerder al weten dit niet te omarmen. Innovatie op het vlak van draadloos opladen, maakt van die optie een haalbare kaart.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home