Europees Parlement schuwt betere oplaadnorm niet en reageert op commentaar van Apple

USB-C vs Apple

Afgelopen maand diende de Europese Commissie een voorstel in om van USB-C de norm te maken. Andere kabels zijn dan niet langer toegelaten. Nu geeft het Parlement aan dat Europa ook voor een betere standaard kan kiezen.

Het voorstel van de Europese Commissie vorige maand opperde om opladen met USB-C te verplichten. Consumenten worden op die manier verlost van de verkoop van een nieuwe kabel bij ieder toestel. Volgens de Commissie reduceert de verplichting de e-waste, doordat consumenten oplaadkabels beter kunnen hergebruiken.

Andere norm mogelijk

Zoals toen in de sterren stond geschreven, was het Apple die ontevreden reageerde op het voorstel. “Wij zijn van mening dat een reglement dat conformiteit over het type connector afdwingt innovatie verstikt, in plaats van aanmoedigt”, aldus Apple in een verklaring.

Op de verklaring reageerde Anna Cavazzini, Europees Parlementslid en voorzitter van de commissie voor consumentenbescherming, als volgt: “Het voorstel beschrijft dat we de regels kunnen aanpassen als er een betere standaard dan USB-C komt.’’ Zij ziet daarom geen gaten in het voorstel.

Apple moet zich aanpassen

Voor producenten van Android-telefoons zorgt het voorstel niet voor wrijving. Het merendeel van die toestellen beschikt al langer over een USB-C-poort en -lader.

Apple lijkt nu te strijden voor het behoud van technologische innovatie, terwijl het bedrijf zelf al jaren de consumenten plaagt met de Lightning-kabel. Het is bekend dat deze kabel geen lang leven beschoren is. Het bedrijf zal van deze kabel moeten afstappen of volledig moeten afstappen van een kabel, aangezien The Verge vorige maand meldde dat de EU het ook goedkeurt enkel draadloos laden aan te bieden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home