Verse miljoenencheque voor Anthropic

anthropic

Een investeringsronde heeft 750 miljoen vers kapitaal in het laadje van Anthropic gebracht. Met die extra middelen wil het de concurrentiestrijd met OpenAI aanscherpen.

Anthropic is met de collectebus rondgegaan en bij investeerders en dat zou 750 miljoen dollar hebben binnengebracht. Dat schrijven onder meer The Information en Bloomberg. Hoofdsponsor van dienst is Menlo Ventures Management LP, een Amerikaanse investeringsmaatschappij.

Met deze investeringsronde zet Anthropic zijn statuut van rijzende ster in de technologieindustrie extra in de verf. De marktkapitalisatiewaarde van het bedrijf is al vervijfvoudigd dit kalenderjaar. Een investering van Google bracht de totale waarde in maart op drie miljard dollar, na deze nieuwe investeringsronde zal dat oplopen tot vijftien à achttien miljard.

Nek-aan-nek met OpenAI

Anthropic werd in 2021 opgericht en wordt beschouwd als een grote, zo niet de grootste, uitdager van OpenAI in de generatieve AI-sector. Met Claude heeft het een model in huis dat ChatGPT het vuur aan de schenen kan leggen. Het is niet voor niets dat AWS en Google zeer uitdrukkelijk aan de mouw van Anthropic trekken. Beide cloudreuzen pompten al miljarden dollars in Anthropic om de favoriete cloudpartner van het bedrijf te kunnen zijn. Maar ook Zoom, Salesforce en zelfs Microsoft stopte het bedrijf al vers kapitaal toe.

Anthropic kan alle extra centen ook goed gebruiken. De nieuwste versie van het Claude-model werd in november aangekondigd, maar het AI-bedrijf droomt van meer. Het wil OpenAI de loef afsteken in de race naar algemene kunstmatige intelligentie: AI die het menselijke brein in alles kan evenaren. Om zo’n model te ontwikkelen, zal het bedrijf nog vele miljarden nodig hebben.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home