Atos verliest C-levels als reactie op voorgestelde splitsing

atos

De raad van bestuur van Atos wil het bedrijf in twee splitsen. Die strategie kan op weinig bijval rekenen binnen de C-suite, waar de CEO en CFO hun vertrek al aankondigden.

HP deed het in 2015, IBM vorig jaar en nu wel ook Atos zichzelf in twee stukken splitsen. De raad van bestuur van de Franse technologiereus wil in 2023 twee bedrijven: één blijft Atos heten, het andere moet de naam Evidian krijgen. Die plannen maken de C-suite niet echt warm. Vrijwel onmiddellijk na de bekendmaking van de intenties stapte CEO Rodolphe Belmer op. Nu volgt CFO Stéphane Lhopiteau in zijn voetsporen.

Ondanks het beperkte enthousiasme verwacht Atos de splitsing het komende jaar door te voeren. De relatief nieuwe bedrijfstakken onder de naam Digital, Big Data en Security komen volgens de plannen onder Evidian terecht, terwijl Atos zich zal ontfermen over Datacenter en Hosting, Digital Workplace, Unified Communication en Business Process Outsourcing. Atos heeft al nieuwe C-levels in gedachten voor beide bedrijven. Evidian moet onmiddellijk naar de beurs in Parijs stappen.

Splitshype

HP splitste in 2015 in HP Inc. en HPE omdat het moederbedrijf te groot was geworden en daardoor focus verloor. Ook IBM vond dat het zich niet meer kon focussen op wat belangrijk was, en stootte zijn minder interessante businesstakken af onder de naam Kyndryl. Atos lijkt er nu eveneens vanuit te gaan dat twee afzonderlijke organisaties beter zullen gedijen in de markt.

De finale beslissing voor de splitsing is nog afhankelijk van de actuele marktsituatie en goedkeuring van regulators, al liggen die doorgaans minder wakker van een splitsing dan van een overname.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home