Crowdstrike CTO aanvaardt ‘Most Epic Fail’-trofee op hackerconferentie Def Con

Crowdstrike president en CTO Michael Sentonas was persoonlijk op Def Con aanwezig om de ‘Most Epic Fail’-trofee te ontvangen na een rampzalige update die miljoenen pc’s kapot maakte.

Midden juli stond een deel van de wereld plots stil. Een Crowdstrike-update sloopte Windows-pc’s wereldwijd, waaronder die van de NMBS en Brussels Airport. Diezelfde dag kwam er een tijdelijke oplossing voor IT-teams om pc’s opnieuw werkende te krijgen. Vier dagen later volgde een hersteltool om alles met één druk op de knop op te lossen.

Alle details rond de bug kan je vandaag nog steeds terugvinden in het herstelportaal dat Crowdstrike op poten zette om zo veel mogelijk gedupeerden te helpen. Naar verluidt werden er meer dan 8,5 miljoen Windows-pc’s getroffen door de defecte update. In totaal zou de crash meer dan vijf miljard dollar kosten aan de wereldwijde economie.

De CEO en oprichter van Crowdstrike excuseerde zich meermaals publiek voor de fout. De CTO en president van Crowdstrike, Michael Sentonas, gaat zelf nog een stap verder en tekende present op de Def Con-conferentie. Deze jaarlijkse gebeurtenis viert de verwezenlijkingen in de securitywereld en houdt ook de rampen aan het licht.

Crowdstrike stond met stip bovenaan genoteerd en mocht daarvoor een befaamde ‘Pwnie Award’ ophalen in de categorie ‘Most Epic Fail’.

Sentonas benadrukt dat hij “niet trots is om deze trofee te ontvangen”. Toch nam hij ze persoonlijk in ontvangst. “De trofee zal een prominente plaats krijgen in ons hoofdkantoor. Elke werknemer zal erop kijken wanneer hij of zij komt werken.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home