Ontslagen en klachten: het blijft rommelen bij Digi

digi persconferentie
Jeroen Degadt (links), Mitch De Geest (midden) en Valentin Popoviciu (rechts). Bron: Aaron Godderis

De nieuwe telecomspeler Digi kent zachtst gezegd een moeilijke start. Het jonge bedrijf zette vorige week tientallen werknemers aan de deur en wordt op de vingers getikt voor een hoog aantal consumentenklachten.

Digi voerde vorige week een herstructurering door. Een exact aantal wordt niet meegedeeld, maar het zou gaan om een ‘twintigtal’ werknemers uit verschillende afdelingen die zijn buitengezet. De reden van het ontslag is ‘puur economisch’, schrijft HLN dat een mail die naar werknemers is uitgestuurd kon inkijken.

Het is al de tweede ontslagronde die Digi moet doorvoeren. Voor een bedrijf dat nog maar vijf maanden commercieel actief is, is dat niet weinig. In februari kregen eerder al tientallen werknemers hun ontslag, waaronder het halve directieteam. De ontslagen zijn volgens Digi nodig om ‘alle middelen te focussen op het hoofddoel’. Jeroen Degadt, general manager, nuanceert aan HLN dat Digi actief aanwerft voor de uitbouw en de commercialisering van het netwerk.

Klachten

Digi krijgt ook nog een uitbrander van Vanessa Matz (Les Engagés), federaal minister van telecom, wegens het hoge aantal klachten. Al snel na de lancering in december kwamen de eerste klachten binnen over Digi en dan voornamelijk omdat de klantendienst zo goed als onbereikbaar was. Op vijf maanden tijd kreeg de federale ombudsdienst 300 klachten binnen over Digi, wat in verhouding meer is ten opzichte van de andere Belgische telecomspelers.

Hier gaat het volgens Degadt voornamelijk over klachten uit de begindagen van Digi. Inmiddels zou de klantendienst beter op punt staan en moeten klanten niet langer dan twee minuten meer wachten om een medewerker aan de lijn te krijgen. Maar de groeipijnen zijn daarmee nog niet opgelost voor Digi. Eerder lekte al uit dat het bedrijf schulden heeft bij de RSZ en verschenen alarmerende berichten over veiligheid op de werkvloer.

lees ook

Proximus CEO neemt Digi op de korrel: “Glasvezel aan zo’n lage prijs is onmogelijk”

Digi lanceerde in december vorig jaar met grote ambities. De vierde nationale speler, die is voortgekomen uit een samenwerking tussen het Roemeense Digi en het Belgische Citymesh, wilt een prijsoorlog ontketenen in de Belgische telecommarkt met lage prijzen voor mobiele telecom en glasvezel. De vele problemen waar Digi mee kampt, stellen de leefbaarheid van die strategie in vraag.