Hoe schakel je achtergrondgeluid uit in Microsoft Teams?

microsoft teams achtergrondgeluid

Achtergrondgeluid kan een vervelende stoorzender zijn tijdens videogesprekken. Zo zet je je omgeving op stil in Microsoft Teams.

Ritselende papieren, een schuivende stoel, de deurbel die gaat, … Elk geluid dat zich in dezelfde ruimte afspeelt kan een negatieve impact hebben op de kwaliteit van je videogesprekken. De microfoon van je laptop neemt achtergrondgeluid immers mee op, wat zowel voor jezelf als je gesprekspartners een bron van afleiding kan zijn.  

Omdat het niet altijd mogelijk is om jezelf tijdens een vergadering af te zonderen in een stille omgeving, moet je slim leren roeien met de riemen die je hebt. Een hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking in de microfoon doet wonderen, maar ook met de basisinstellingen van je vaste communicatiesoftware kan je een verschil maken.

We tonen je hoe je de ruisonderdrukking van Microsoft Teams inschakelt en komaf maakt met storend achtergrondgeluid.

 • Vanuit de instellingen

  Je kan te allen tijde de ruisonderdrukking aan- en uitzetten via het instellingenmenu van Teams. Open de desktopapp en selecteer het tandwielicoon om de instellingen te openen.

  De audio-opties voor gesprekken vind je terug onder Apparaten . Wijzigingen die je hierin aanbrengt worden automatisch mee over gezet naar je volgende gesprekken. In de iOS-app vind je de ruisonderdrukking terug onder Bellen.

  Microsoft biedt drie verschillende niveaus van ruisonderdrukking aan. Standaard zal deze op Automatisch staan, waarbij Teams algoritmisch zal uitzoeken hoeveel ruisonderdrukking precies nodig is voor de ruimte waar je je begeeft.

  Wil je echter zeker zijn dat alle achtergrondgeluiden worden weggefilterd die niet je stem zijn, kan je voor Hoog kiezen. Voor deze optie moet je pc wel ondersteuning bieden voor Advanced Vector Extensions 2 (AVX2).

  Tenslotte heb je ook nog de optie Laag waarbij lagere niveaus van achtergrondgeluiden worden weggefilterd. In deze modus zullen meer achtergrondgeluiden doorkomen, maar het bespaart je apparaat wel veel rekenkracht.

  teams ruisonderdrukking

 • Tijdens een vergadering

  Merk je tijdens een vergadering dat storend achtergrondgeluid de kop opsteekt? Dan kan je ook tijdens de vergadering de ruisonderdrukking nog bijstellen. Selecteer Meer opties in het controlepaneel en neem een kijkje naar de Apparaatinstellingen voor de microfoon die in gebruik is.

  Dat kan de microfoon van je laptop zijn of van een hoofdtelefoon die je via kabel of bluetooth hebt aangesloten op je pc. Kies bij Ruisonderdrukking één van de hierboven beschreven opties.

  teams achtergrondgeluid verwijderen

Wil je meer halen uit Microsoft Teams? Lees dan deze tips om efficiënter te vergaderen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home