Een beveiligde werkomgeving op verplaatsing: hoe IGEL niet concurreert maar aanvult

[Partnercontent] Vanaf een evenement inbellen op een Zoom-meeting om samen met een collega die vanuit thuis werkt een journalist te woord te staan: het toont perfect aan wat hybride werken mogelijk maakt. Al kan het voor het IT-team een werkelijke nachtmerrie zijn als de beveiliging van endpoints niet op punt staan. Hoe dat in orde komt, legt IGEL je graag uit.

IGEL is een speler in Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI)-oplossingen. Voor die markt ziet de toekomst er rooskleurig uit. “Ongeveer 15 procent van de organisaties heeft momenteel een VDI-oplossing. Al zien meer bedrijven in dat deze oplossing voordelen biedt op vlak van beveiliging en beheer. Nu zien we dan ook een groeiende groep bedrijven evolueert naar desktop-as-a-service-oplossingen, wat onderdeel is van VDI-oplossingen”, vertelt Simon Townsend, CMO van IGEL.

De toenemende populariteit is een direct gevolg van de hybride werkplekken die momenteel heel wat organisaties kenmerkt. Om nog meer bedrijven te laten kennismaken met VDI reist een team van IGEL als onderdeel van een wereldwijde tour naar verschillende Europese landen. “Voornamelijk om de enterprise- en kmo-markt te overtuigen is een evenement in België belangrijk. Kmo’s hebben vaak nog een verouderd beeld en geloven nog steeds dat een VDI heel complex is.”DaaS lost deze uitdaging op.

Kers op de taart

Een VDI-oplossing staat niet op zichzelf, het vereist een eco systeem van technologien om hybride werken mogelijk te maken bijvoorbeeld laptops van Lenovo en print oplossingen van ThinPrint en zichtbaarheid en monitor oplossingen van ControlUp en Login VSI. “IGEL maakt het product dat partners aanbieden net nog sterker.”, legt Townsend uit. Dat straalt het bedrijf ook uit tijdens zijn evenementen door verschillende sponserende partners op het podium uit te nodigen.

Onder de partners noemt Townsend Microsoft. Dat lijkt op het eerste gezicht een partnerschap te zijn dat ten dode is opgeschreven. De lancering van Windows 365 en Cloud PC lijkt namelijk wel heel dicht te komen bij de diensten die IGEL levert.

lees ook

Windows 365 en Cloud PC: de computer heruitgevonden?

Dat wekt volgens de CMO helemaal geen argwaan. Het bedrijf ziet het aanbod van Microsoft net als de voorgebakken taart waar het bedrijf de kers op kan leggen. Met Windows 365 en Cloud PC kunnen medewerkers Windows 10 en Windows 11 overal draaien, maar toegang krijgen vanuit een veilig IGEL OS, wat de ervaring van de medewerker verder verbetert, de veiligheid optimaliseert en dat met een aanzienlijke verlaging van de kosten. “Het heeft gewoon geen zin om een Cloud PC te benaderen vanaf een Windows-laptop.” Interessant is dat IGEL de 1e linux-gebaseerde endpoint-oplossing was die in 2019 werd aangekondigd, toen AVD (toen nog WVD) werd gelanceerd.

Beveiliging?

Beveiliging denk je misschien? Dat is een cruciaal element geworden bij het hybride werken. Een laptop thuis is namelijk minder eenvoudig te monitoren vanuit het bedrijf dan een desktop die in de bedrijfsruimte aanwezig blijft en waar het IT-team altijd toegang toe heeft, of een VDI-oplossing.

“80 procent van de cyberdreigingen zijn gericht op Windows-endpoints”, begint Townsend het antwoord op de vraag wat IGEL dan zo sterk maakt op vlak van beveiliging. “60 procent van deze problemen zijn bekend en kunnen gepatcht worden. Alleen staan de endpoints niet langer in het kantoor en dus maakt de hybride werkplek het patchen extra uitdagend.” De oplossing daarvoor bracht Microsoft al op de markt met Windows 365 en Cloud PC, want de cloud maakt het beheer op afstand mogelijk.

Op de computer is dan ook geen informatie beschikbaar van het bedrijf, wat maakt dat er voor hackers weinig te halen valt op een endpoint.

Simon Townsend, CMO van IGEL

IGEL zet dan tot slot de hele omgeving in een alleen lezen-bestand en draait op een Linux-gebaseerd besturingssysteem. Het geeft werknemers vanaf endpoints toegang tot de virtuele werkplek, maar geeft niet de mogelijkheid aanpassingen te maken aan de werkomgeving. “Op de computer is dan ook geen informatie beschikbaar van het bedrijf, wat maakt dat er voor hackers weinig te halen valt op een endpoint.” 

Beheergemak

Naast de beveiliging vinden organisaties het belangrijk een endpoint-oplossing te hebben voor de lange termijn. Een goed beheerd toestel past in dat beeld. Voor Windows-toestellen werkt het bedrijf met Nerdio en VMware. Zij helpen organisaties met het beheer. IGEL zorgt weer voor dat extra laagje en giet alle toestellen samen in één overzichtelijk platform voor de beheerder. “Met onze partneroplossing kan één beheerder maximaal 300 endpoints tegelijk beheren, daarna is het overzicht zoek. In een IGEL-wereld kan één beheerder duizenden endpoints beheren.”

Dat aanbod breidt het bedrijf binnenkort uit zodat ook werknemers problemen kunnen detecteren en oplossen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan connectiviteitsproblemen tijdens een meeting, waarna de werknemer zelf zal kunnen vaststellen waardoor de normale internetsnelheid niet binnenstroomt.

Zelf ontdekken

IGEL reist momenteel 22 steden wereldwijd af met zijn Disrupt On Tour-event. Op 11 mei zal het evenement plaatsvinden op Belgische grond in Leuven. Daarin wordt nog eens haarfijn uitgelegd wat de voordelen zijn van VDI op vlak van beveiliging.

We introduceren een draagbare USB-sleutel die werknemers binnen 15 minuten na een ransomware-aanval opnieuw laat verder werken in een veilige werkomgeving.

Simon Townsend, CMO van IGEL

Al is Townsend voornamelijk enthousiast over het agendapunt herstelbeheer. “We introduceren een draagbare USB-sleutel die werknemers binnen 15 minuten na een ransomware-aanval opnieuw laat verder werken in een veilige werkomgeving. Een werknemers sluit de USB-sleutel simpelweg aan in de juiste laptoppoort en een veilige IGEL-omgeving wordt ingeladen.” De waarde van het product is daarom misschien niet onmiddellijk duidelijk, maar kan je organisatie wel goed uit de nood helpen als hackers systemen ontoegankelijk maakten.

Ransomware-aanvallen vinden ook bij een boel Belgische organisaties wekelijks plaats, wat binnen hybride werkomgevingen veel chaos kan veroorzaken. Bestanden kunnen ontoegankelijk worden en geïnfecteerde desktops vanop afstand weer veilig maken, neemt flink wat tijd in beslag.


Dit is een commerciële bijdrage van IGEL. Meer informatie over Disrupt On Tour en de link om te registreren, vind je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home