Microsofts Virtual Desktops in de cloud nu ook lokaal beschikbaar

Microsoft

Microsoft brengt zijn Azure Virtual Desktop-oplossing naar on-premises omgevingen via Azure Stack HCI.

Microsoft brengt Azure Virtual Desktop naar Azure Stack HCI. Met de lancering van versie 23H2 van de on-premises Azure-stack wordt die compatibel met de VDI-oplossing. Zo is de cirkel vrijwel rond. Met Azure VDI ontfermt Microsoft zich in de cloud over Windows-computers, zodat er geen individuele bakken on-premises meer nodig zijn. Nu komen die cloudcomputers toch terug naar de on-premises omgeving, waar ze in een lokaal datacenter kunnen draaien.

Lokaal is cruciaal

Dat heeft vooral voordelen voor organisaties waar VDI de juiste oplossing is, maar data lokaal staan omwille van reguleringen of latency-vereisten. Met het aanbod concurreert Microsoft met Cirtrix en – voorlopig – VMware. Met de overname door Broadcom is de focus op VDI bij VMware immers verdwenen en staat het portfolio in de etalage. Hoe dan ook hebben VDI-specialisten al van het begin af aan een on-premises aanbod, dus is het logisch voor Microsoft om zoiets ook aan te bieden.

De timing is dus niet slecht. Microsoft ziet net als andere partijen een kans om klanten af te snoepen van VMware. Azure VDI op Azure Stack HCI kan daarbij een cruciaal puzzelstuk zijn.

Let wel: we spreken hier over Azure Virtual Desktop en niet Azure Virtual Desktop. Beide diensten hebben een identieke naam, maar één van de twee is een legacy-oplossing die Microsoft eind vorig jaar opdoekte. Het huidige AVD is helemaal geïntegreerd met Azure.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home