Microsoft geeft Cloud PC-dienst Windows 365 langverwachte Azure AD Join-functionaliteit

Microsoft maakt het eenvoudiger voor administrators om de Cloud PC’s van Windows 365 aan hun netwerk toe te voegen dankzij de uitrol van Join.

Microsoft brengt Azure Active Directory Join naar Windows 365 Enterprise. Voortaan heb je geen Azure-abonnement meer nodig om Cloud PC’s te provisioneren voor gebruikers. Je kan de beheerde gevirtualiseerde Windowscomputers gewoon uitrollen in het Microsoft Hosted Network met de Azure AD Join-functie. Dat is volgens Microsoft veruit de meest gevraagde functionaliteit door Windows 365-klanten. De functionaliteit is per direct in preview beschikbaar.

Je kan ook je eigen Azure virtual network gebruiken. In dat geval moet je eerst een Azure Join-netwerkverbinding tot stand brengen. Is dat gelukt, dan kan je bij de provisioneringswizard onder Network je eigen netwerk kiezen, opnieuw met Azure AD Join.

Lokalisatie

Verder maakt Microsoft het mogelijk om de standaard-instellingen voor de Cloud PC’s te lokaliseren. Tijdens het provisioneren kan je al kiezen uit 38 taal- en regiopakketten, zodat de systemen meteen de juiste taal spreken. De taal-instellingen van reeds geprovisioneerde pc’s aanpassen, wordt ook eenvoudiger.

Tot slot kondigt Microsoft twee nieuwe regio’s aan voor Windows 365. In de VS is dat US Central, dichter bij huis zal Germany West Central de VDI-dienst ondersteunen.

Microsoft lanceerde Windows 365 vorig jaar als een eigen VDI-clouddienst. De softwarereus denkt via beheerde Windows-PC’s een belangrijke nieuwe manier aan te bieden om het OS te gebruiken. VDI-oplossingen zijn niets nieuws, maar Microsoft is als Windows-bouwer en cloudspecialist uniek gepositioneerd om een allesomvattend aanbod in de markt te zetten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home