Microsoft lanceert Copilot voor beveiligingsteams 

microsoft copilot security
Bron: Microsoft

Na een succesvolle testfase is Copilot Security klaar voor de grote lancering. Gebruik van de beveiligingschatbot zal per uur worden afgerekend.  

Microsoft opende eind 2023 de vroege toegang voor Copilot for Security en op 1 april zal de chatbot lanceren voor het grote publiek, bevestigt het bedrijf in een blog. Deze versie van Copilot is specifiek getraind om beveiligingsteams te assisteren. Zij kunnen de AI analyses laten uitvoeren over beveiligingsdata en bijkomende vragen stellen in natuurlijke taal, om ongekende bedreigingen sneller op te sporen. 

Uit de vroege toegangs-fase is alvast gebleken dat beveiligingsteams wel heil zien in een AI-hulpje, volgens Microsoft althans. Beveiligingsteams rapporteerden dat ze 22 procent sneller kunnen werken met Copilot en ook de accuraatheid steeg met zeven procent over alle taken heen. 97 procent van wie Copilot for Security al uitprobeerde, zou de tool willen blijven verder gebruiken. 

Nieuwe functies 

Om de grote lancering extra in de verf te zetten, kondigt Microsoft de volgende nieuwe functies aan voor Copilot for Security: 

  • Aangepaste prompts;
  • Diepere integratie met bedrijfsactiviteiten;
  • Prompts verwerken en beantwoorden in acht verschillende talen, 25 talen worden ondersteund in de interface;   
  • Integraties met services van derden;
  • Koppeling met Microsoft Defender External Attack Surface Management;
  • Microsoft Entra auditlogs en diagnostische logs; 
  • Gebruiksrapportage over hoe je teams Copilot gebruiken.

Betalen per uur

Microsoft deelt ook meer informatie over de kosten van Copilot for Security. Die zullen heel anders berekend worden dan andere Copilot-abonnementsformules, waar je een vast bedrag van dertig dollar per maand per aangesloten gebruiker betaalt. Bij Copilot for Security betaal je enkel wanneer je de chatbot effectief gebruikt: Microsoft rekent een bedrag van vier dollar per uur aan. Microsoft wil zo naar eigen zeggen de instapdrempel om met Copilot for Security verlagen.

Het bedrijf zou zelf ook wat hulp kunnen gebruiken in zijn beveiliging. Microsoft kampt al enkele maanden met Russische hackers die mailaccounts hebben gekaapt. Het krijgt de ongewenste bezoekers ook maar moeilijk buiten gewerkt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home