Huawei bouwt aan luchthaven van de toekomst

smart airport 2.0 luchthaven

Op CeBIT 2018 heeft Huawei een glimp getoond van de luchthaven van de toekomst: Smart Airport 2.0. Tijdens verschillende simulaties krijgen we een zicht op de aankomende technologieën. Sleutelwoorden van dienst zijn uiteraard Big Data, Artificial Intelligence (AI) en Internet of Things (IoT)

De afgelopen jaren ervaarde de wereldwijde luchthavensector een flinke groei op vlak van passagiersbezoeken en hogere inkomsten qua luchtverkeer. Volgens de laatste statistieken van de International Air Transport Association (IATA) zou het wereldwijde aantal vluchten stijgen met 7 procent in 2018. Het aantal passagiers zou verder evolueren naar 4,36 miljard. De totale nettowinst over alle luchthavens zou dit jaar 28,6 miljard euro bedragen. Luchthaventrafiek is hiermee een van de snelst groeiende industrieën in de wereld.

Smart Airport 2.0

De grootste investeringen worden gedaan in service naar passagiers, veiligheid en nieuwe technologieën. Luchthavens zitten midden in een digitale transformatie, maar dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee volgens Huawei. Luchthavens moeten namelijk steeds meer rekening houden met complexe veiligheidsproblemen, beperkte operationele resources en klanttevredenheid.

De nieuwe Huawei Smart Airport 2.0-oplossing gebruikt technologieën zoals digital collaboration, cloud computing, IoT en big data. De oplossing focust specifiek op drie elementen: betere efficiëntie en visibiliteit, meer precisie en intelligentie en een hogere kwaliteit voor passagiers.

 

huawei smart airport 2.0 1

 

Efficiëntie en visibiliteit

Smart Airport 2.0 moet ervoor zorgen dat luchthavens greep krijgen op vlak van vliegtuignavigatie. Manuele inspectie kost meer dan 10.000 uur per persoon per jaar. Slimme verlichting moet vliegtuigen beter en veiliger begeleiden tijdens vertrek, landing en taxiën.

De gevisualiseerde navigatie is gebaseerd op LTE en Huawei’s Integrated Communication Platform (ICP) om draadloze verbindingen tot 3 kilometer mogelijk te maken. Via één netwerk kunnen voice, data en video worden gecombineerd. Over hetzelfde netwerk worden voertuigen in realtime met volledige visibiliteit van snelheid en gps-locatie getoond, om de hele vluchtondersteuning te visualiseren en risico’s te beperken.

Precisie en intelligentie

Huawei voorziet voor de luchthaven van de toekomst specifieke videobewaking en intelligente perimeterbeveiliging. Intelligente 4K-camera’s en een optisch kabelnetwerk zorgen voor een snelle datatransmissie. Airport Operations Center (AOC) kan eenvoudig het volledige proces monitoren van opstijgen en landen. Het proces volgt automatisch vluchten en de 4K-camera’s zorgen voor een minimum aan blind spots.

Een link tussen IoT-toestellen en videobewaking kan automatisch een alarm inschakelen. De beelden worden automatisch geanalyseerd op juiste informatie om valse alarmen te reduceren naar minder dan 10 procent. Huawei noemt dit de overgang van een technische naar intelligente beveiliging.

 

 

Betere klantervaring

Door gebruik te maken van big data analytics, IoT en biometrische gegevens zouden luchthavens vandaag een naadloze ervaring kunnen bieden aan passagiers. Op basis van gezichtsherkenning via videobewaking zouden ze naadloos van check-in tot boarding kunnen overgaan. Door enkel hun gezicht te tonen, verschijnen op een slim informatiebord automatisch de vluchtgegevens.

Met de introductie van diverse IoT-technologieën zouden passagiers de status van hun bagage onderweg kunnen raadplegen. Wifi-gebaseerde technologieën omtrent positionering zorgen ervoor dat luchthavens eenvoudig en snel statistieken kunnen nakijken zoals security check-wachttijden of algemene wachttijden aan een gate of verkooppunt.

Lui Zhongheng, President of the Transportation Sector bij Huawei ziet Smart Airport 2.0 snel werkelijkheid worden: “Huawei voorziet met deze technologie end-to-end ICT-oplossingen met een competitief voordeel in de cloud, pipe en device layers. De oplossing verbetert ICT-gebaseerde intelligentie, beveiligt luchthavens en verbetert de passagierservaring. In de toekomst wil Huawei blijven innoveren en leggen we de focus op cloud computing, mobiele connectiviteit, IoT en big data. Zo helpen we klanten om digitaal te transformeren richting een slimme, toekomstgerichte luchthaven.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home