Dell EMC PowerMax: wanneer snelle opslag prioriteit wordt

mclaren dell powermax
Opslag in servers werd vroeger gedomineerd door spinning disks, maar flash zet zijn opmars in. Met PowerMax gaat Dell EMC een stap verder met end-to-end NVMe-ondersteuning. Dat, in combinatie met machine learning, maakt dat PowerMax ’s werelds snelste opslagarray is volgens Dell EMC. We krijgen de uitgebreide presentatie over PowerMax op de site van het McLaren Technology Center. Jawel, hetzelfde McLaren dat verantwoordelijk is voor het F1-team met Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. Slimme locatiekeuze als je ’s werelds snelste opslagarray wil presenteren.

End-to-end NVMe

PowerMax markeert voor Dell EMC een nieuwe start met end-to-end ondersteuning van het NVMe-protocol. Het protocol zag in 2009 het levenslicht dankzij een samenwerking tussen diverse technologiepartners waaronder Dell en het toen nog zelfstandige EMC, en anderen. In 2011 volgde de eerste specificatie en één tot twee jaar later verschenen de eerste NVMe-producten op de markt. Dell EMC heeft de technologie de afgelopen jaren grondig bestudeerd en ook een belangrijke overname gedaan van DSSD.  

PowerMax markeert voor Dell EMC een nieuwe start met end-to-end ondersteuning van het NVMe-protocol.

  Die laatste was de eerste fabrikant met een eigen technologie die end-to-end NVMe ondersteunde. Dell EMC maakt er geen geheim van dat het DSSD heeft overgekocht om kennis op te doen. Zo konden ze de NVMe-standaarden grondig bekijken en protocollen bouwen. Dat zit nu allemaal in PowerMax, waaraan ze al sinds 2014 werken.     Dell EMC benadrukt dat het niet werkt met custom memory formfactors. Het werkt met standaard, off-the-shelf materiaal. Dat is belangrijk voor het bedrijf, omdat het mikt op een open industriestandaard om lock-in op termijn te vermijden. Volgens Dell EMC is PowerMax vandaag klaar, met heel wat toekomstgerichte oplossingen die vandaag nog niet mogelijk zijn. Het kijkt naar nu, maar ook naar de komende vijf jaar. In plaats van custom hardware steekt Dell EMC liever R&D-manuren in softwareontwikkeling, met het nieuwe PowerMax OS met slimme machine-learningfunctionaliteit als resultaat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home