Slimme investeringen door beslissers kunnen de productiviteit en efficiency van een organisatie maximaliseren en zijn bovendien toekomstproof. Bedrijven houden in hun toekomstplannen allemaal rekening met AI en IoT – ze automatiseren meer taken en zetten teams makkelijker bij elkaar.
De toekomst van technologie op de werkplek ligt in de gebruikerservaring. Al zou je misschien beter kunnen zeggen dat de toekomst van technologie op de werkplek ligt in het ontbreken van technologie. Deze onzichtbare technologie is iets wat we allemaal willen, zelfs al zijn we ons daar niet van bewust.
Het maakt niet uit of het software is of hardware, voor werk of privé – we willen niet langer lastiggevallen worden door achtergrondsystemen. We willen dat die applicaties en services voor ons werken; we willen ze zien noch horen, ze zijn er puur om ervoor te zorgen dat wij ons werk zo snel en efficiënt mogelijk kunnen doen. De echt perfecte gebruikerservaring gaat zo goed als ongemerkt voorbij; de gebruiker arriveert ergens, zet zijn laptop aan en begint gewoon … Maar hoe bereik je dit?
Is het tijd voor USB-C?
USB-C is de gamechanger binnen de branche. In theorie één poort en één kabel die in alles voorziet – van stroom, data en connectiviteit tot audio en video.
Het hele doel van USB, en dat van de nieuwe USB-C, is tech-connectiviteit universeel maken en standaardiseren. De behoefte aan USB-C-connectiviteit wordt weerspiegeld in de frustratie over apparatuur die niet alleen verouderd is, maar waar nog steeds voor betaald wordt, en in inkoopteams die nog niet helemaal bij zijn met de mogelijkheden van deze ene onopvallende kabel.
USB-C is de gamechanger binnen de branche.
Ronald Huijbregts, Manager Visual Solutions bij Sharp
Organisaties en personeel komen stapje voor stapje dichter bij die universele connectiviteit. Maar het gaat traag: voor het grootste deel bevinden we ons nog steeds in een omgeving waarin veel teams aan verschillende set-ups werken. Dit wordt vooral duidelijk in vergaderruimten. De ene persoon gebruikt USB-C, een ander HDMI. De derde DisplayPort en de vierde Mini DisplayPort. Hoe sneller we alles kunnen standaardiseren, hoe eerder de gebruiker zich niet meer druk hoeft te maken over de connectiviteit van apparatuur.
Ongelimiteerde toegang
Iedereen van een zekere leeftijd herinnert zich nog wel de tijd waarin het hebben van een stukje software voelde alsof je iets heel tastbaars in je bezit had. Die nostalgische gevoelens zouden je kunnen doen denken dat dergelijk eigenaarschap veel beter was. Maar niets is minder waar. Als het systeem van een afdeling een update nodig had, moest het IT-team langskomen met een diskette om bij elk apparaat een handmatige update uit te voeren. Gelukkig zijn die tijden zo goed als voorbij. Maar er is zeker nog ruimte voor verbetering.
Nu personeel overal kan werken, is het essentieel dat zij ook overal en altijd toegang hebben tot de systemen. Bovendien zijn inkopers en IT-beslissers, met strakkere budgetten en een inkoop die onder een vergrootglas ligt, terughoudend om in systemen te investeren, of hebben ze daar überhaupt geen middelen meer voor.
lees ook
Cloudomzet groeit dit kwartaal naar 33 miljard dollar
Dit zal ongetwijfeld leiden tot de massale groei van cloudarchitectuur, vooral voor licenties en oplossingen op abonnementsbasis, in plaats van de traditionele eenmalige betalingen vooraf. Deze flexibele vorm van abonnementenbeheer in de cloud is ons voorland, omdat het voor iedereen prettig werkt. Zo hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken om updates – die voltrekken zich geheel ongemerkt. Beslissers en IT-inkopers hoeven geen grote financiële uitgaven meer te doen, terwijl ze ook niet meer vastzitten aan een dienst die na een paar maanden toch niet de meest efficiënte en effectieve blijkt. En ook financiële afdelingen hebben baat bij een cloudarchitectuur, want met de juiste licentiebeheersystemen kan de facturatie worden geüniformeerd en vereenvoudigd.
Beslissen op basis van IoT
Vooral nu fysiek vergaderen door corona zo goed als onmogelijk is geworden, zal IoT in de toekomst een grotere rol spelen. Een belangrijke functie is die van de neutrale en onbevooroordeelde handhaver van milieu- en anderhalvemetermaatregelen. In een ruimte waar een gecontroleerde en veilige omgeving het ultieme doel is, biedt IoT managers de mogelijkheid om veel mogelijk lastige besluiten te automatiseren. De gebruikers krijgen duidelijke en betrouwbare instructies, gebaseerd op overeengekomen voorgeprogrammeerd en organisatorisch gedrag.
Nu fysiek vergaderen door corona zo goed als onmogelijk is geworden, zal IoT in de toekomst een grotere rol spelen.
Ronald Huijbregts, Manager Visual Solutions bij Sharp
Laten we eerlijk zijn: niemand wil die vervelende persoon zijn die de mensen vertelt dat ze een ruimte moeten verlaten omdat er niet genoeg afstand gehouden kan worden. Maar met een duidelijke en onpartijdige instructie in je hand, van een derde partij op basis van een AI-camerasysteem… Het zou alles wat overzichtelijker maken en makkelijker uit te voeren.
Deze drie oplossingen zijn op zichzelf misschien niet zo bijzonder. Maar ze hebben alle drie een rol in de aanstaande revolutie die technologie in de vergader- of leerruimte voor het eerst echt onzichtbaar zal maken.
Dit is een ingezonden bijdrage van Ronald Huijbregts, Manager Visual Solutions bij Sharp. Voor meer informatie rond hun oplossingen kan je hier terecht.