Sharp stelt 15 nieuwe A3-printers voor met Teams-connectiviteit

Sharp introduceert 15 nieuwe A3-printers voor op kantoor. De toestellen hebben variabele prestaties en komen met connectiviteitsopties geschikt voor de moderne werkplek.

Sharp lanceert een volledig nieuw portfolio van multifunctionele A3-printers voor het kantoor. De toestellen vallen in eerste instantie op door hun connectiviteit met Microsoft Teams. Daarmee kunnen werknemers snel documenten afdrukken vanuit de chat-toepassing van Microsoft, maar evengoed documenten meteen scannen naar Teams-kanalen.

Verdere connectiviteit is afkomstig van de Synappx Go-toepassing die Sharp zelf ontwikkelde. Die maakt deel uit van de Synappx-suite die het bedrijf vorig jaar lanceerde. Synappx, volgens Sharp tegen de regels van de spelling in uitgesproken als synaps, omvat een reeks van kantooroplossingen die printen, presenteren en vergaderen op een eenvoudige manier aan elkaar moet koppelen. Je kan onder andere via de applicatie meteen printen vanop je telefoon, ook door rechtstreeks met de printer te verbinden.

Superveilig

De toestellen zelf komen met een 10,1 inch bedieningspaneel dat aansluit bij wat Sharp vandaag in de markt heeft. IT-beheerders kunnen de toestellen vanop afstand in het oog houden, beheren en voorzien van toepassingen via het Application Portal. Sharp volgt de markt met bios-gebaseerde beveiliging voor zijn toestellen maar installeert ook BitDefender anti-malware. Daarmee volgt Sharp een industrietrend waarmee printerfabrikanten hun toestellen omtoveren tot ware digitale forten, al is onduidelijk hoe populair een gewoon adequaat beveiligde printer nog is als vector voor een aanval.

lees ook

Sharp lanceert Synappx: de lijm tussen printen, presenteren en vergaderen in de kmo

De A3-printers zijn vanaf juli te koop bij Sharp en partners. De 15 nieuwe toestellen printern in kleur maar later dit jaar wordt het gamma verder uitgebreid met zwart-wit-varianten. De modellen verschillen in capaciteit en snelheid, met een printsnelheid tussen de 26 en 65 pagina’s per minuut.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home